Schreuder zag Ajax-onwaardige tweede helft: 'Dan verdien je het niet om te winnen'

door Wessel Kroon 360

Bron ESPN

Bron ESPN

Alfred Schreuder is zeer ontevreden over het spel van zijn ploeg in de uitwedstrijd bij FC Emmen. Ajax speelde een zwakke tweede helft en verloor zodoende opnieuw punten in de Eredivisie.

'Ik denk een heel teleurstellend resultaat', opent Schreuder. 'Eerste helft beginnen we slecht met de vrije trap die we tegen krijgen. Daarna denk ik dat we de wedstrijd goed overnemen. We komen goed terug en komen 3-1 voor, eigenlijk is er dan niks aan de hand. Ik vind dat we de wedstrijd goed controleren vanaf dat moment.'

De trainer van de Amsterdammers wilde geen gas terug nemen na de 1-3. 'In de rust heb ik aangegeven, dat we vol op zoek moesten gaan naar die vierde. Zo moesten we de druk naar voren houden en scherper zijn.' Desondanks zag Schreuder Ajax na een grote kans voor Kudus niet meer in de buurt van een doelpunt komen. 'Na de grote kans van Kudus hebben we erg slecht gespeeld. De tweede helft was niet acceptabel voor Ajax en dan verdien je het niet om te winnen.'

Verandering nodig

Schreuder ziet dat er verandering nodig is. 'Dit is een hele slechte week voor de club, dat moge duidelijk zijn. We zijn al aan het overleggen geweest en er zal het een en ander moeten veranderen. We moeten die dingen binnen de club bespreken en we zullen kijken wat er mogelijk is.'

Geen team in de tweede helft

Het probleem lag volgens Schreuder niet alleen bij de tactiek van Ajax. 'We waren aan de bal niet goed. We hebben zo vaak de bal gewoon naar Emmen gespeeld. Ik kan hier wel een heel tactisch verhaal van maken, maar de tweede helft was gewoon mentaal een probleem. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de tweede helft. In de tweede helft stond er geen team op het veld. In de eerste helft stond er een team op het veld dat alles samen deed.'