Schreuder verkiest Kudus opnieuw boven Brobbey, Berghuis ook op de bank

door Jesse ter Haar 302

Bron AS

Schreuder verkiest Kudus opnieuw boven Brobbey, Berghuis ook op de bank

door Jesse ter Haar 302

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey moet het zaterdag tijdens Ajax - sc Heerenveen opnieuw doen met een plek op de bank. Alfred Schreuder verkiest Mohammed Kudus andermaal boven de spits uit de eigen jeugdopleiding. Verder begint ook Steven Berghuis op de bank, terwijl Davy Klaassen tegen de Friezen een plek op het middenveld toegewezen heeft gekregen.

Onder de lat en in de achterhoede vinden er geen verrassingen plaats. Remko Pasveer is de keeper van dienst, terwijl Jurriën Timber en Calvin Bassey het centrale duo vormen. Devyne Rensch is - net als tegen Rangers - de rechtsback van Ajax, terwijl Daley Blind op de andere backpositie staat. De verdediging van Ajax is zodoende ongewijzigd ten opzichte van het duel met de Schotten.

Op het middenveld heeft er wel een verrassing plaats. Berghuis, één van de uitblinkers tijdens Ajax - Rangers, moet het zaterdag doen met een plek op de bank. Of het met het geven van rust te maken heeft, zal vermoedelijk later bekend worden. Het levert een basisplaats voor Klaassen op, die zaterdagavond de nummer tien van Ajax is.

In de voorhoede is er dus opnieuw geen plek voor Brobbey. De spits werd gepasseerd voor het duel in de Champions League en werd zaterdag opnieuw teleurgesteld. Kudus maakte indruk tegen Rangers en houdt zijn basisplaats zodoende vast. Steven Bergwijn, die eerder deze week met een serieuze krampaanval te maken kreeg, start ook gewoon. Dusan Tadic is de derde aanvaller.

Ajax en sc Heerenveen trappen zaterdagavond om 18.45 uur af in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zijn nog foutloos in de Eredivisie en moeten deze status verdedigen. De opponent is de nummer zes van de Nederlandse competitie. De Friezen verloren dit seizoen nog geen enkel duel en dus is er voor hen ook een ongeslagen status te verdedigen.

Volledige opstelling Ajax:

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Klaassen, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn.

Verwacht jij dat Steven Bergwijn zaterdag het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 6,00 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties