Schreuder over pijn verbijtende Bergwijn: 'Volgens mij had hij alleen kramp'

door Jesse ter Haar 28

Bron De Telegraaf

Schreuder over pijn verbijtende Bergwijn: 'Volgens mij had hij alleen kramp'

door Jesse ter Haar 28

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn lijkt geen schade over te hebben gehouden aan Ajax - Rangers, zo vertelt Alfred Schreuder na afloop van de wedstrijd. De aanvaller ging door de grond van de pijn na het maken van de 4-0, maar dat leek alleen met kramp te maken te hebben.

Het was een fout die de vierde treffer van Ajax mogelijk maakte. De Amsterdammers namen na rust gas terug en leken niet meer te gaan scoren. Totdat Bergwijn een cadeautje kreeg, die hij gretig uitpakte door de keeper te omspelen en binnen te schuiven. Hierna ging Bergwijn al snel tegen het gras. 'Maar het valt volgens mij mee. Gelukkig wel, volgens mij had hij alleen kramp. Het is gelukkig niets ernstigs', citeert De Telegraaf hem.

Ajax had woensdag geen kind aan de tegenstander die ervoor zorgde dat PSV dit jaar in de Europa League speelt. Toch weigert Schreuder na afloop een trap na richting Eindhoven te geven. 'Ik hoef niks over PSV te zeggen. Volgens mij hebben we gewoon van ze verloren in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Dus ik moet gewoon mijn mond houden.'

Na afloop van het duel tegen de Schotten liet Theo Janssen zich uit over het spel van Ajax. Hij noemde het 'next level', vergelijkend met het Ajax dat hij eerder - onder meer vorig jaar zag. Schreuder kreeg de uitspraken van de oud-Ajacied mee, maar blijft bescheiden en blaast niet te hoog van de toren. 'Dat weet ik niet. Ajax was vorig jaar ook goed', aldus de oefenmeester.

Ajax tegen sc Heerenveen en Liverpool

Voor Ajax volgt over vijf dagen alweer de volgende grote wedstrijd. Dan gaat de Amsterdamse club op bezoek bij Liverpool, dat woensdagavond met 4-1 verloor van Napoli. Tussendoor, op zaterdagavond, speelt Ajax nog tegen sc Heerenveen. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.