Ajax opent Champions League met ruime zege op Rangers FC

door NielsOpdam 4626

Ajax heeft de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 4-0 gewonnen van Rangers FC. Edson Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn scoorden de doelpunten namens de Amsterdammers. Ajax kent zo een uitstekende start in het miljardenbal.

Alfred Schreuder koos woensdagavond voor Mohammed Kudus in de spits. De Ghanees verving Brian Brobbey, die daardoor plaatsnam op de bank. Verder keerde Kenneth Taylor terug in de basisopstelling. Hij vormde samen met Álvarez en Berghuis het Ajax-middenveld.

Na tien minuten kreeg het elftal van Schreuder de eerste mogelijkheid. Vanuit een hoekschop kreeg Jurriën Timber een vrije kopkans, maar de Ajacied kopte de bal ruim over. Twee minuten later probeerde Steven Bergwijn het ook. De aanvaller schoot van buiten het zestienmetergebied op doel, maar zijn inzet ging naast.

Na zeventien minuten was het wel raak voor Ajax. De Amsterdammers kregen een corner en Álvarez kon de bal binnenkoppen, waardoor Ajax de leiding nam tegen Rangers FC. Na de openingsgoal ging de ploeg van Schreuder beter voetballen en volgden de kansen snel. Allereerst kreeg Devyne Rensch een kans, nadat hij de bal ontving van Dusan Tadić, maar de rechtsback stuitte op doelman Jon McLaughlin.

Even later kreeg Rensch opnieuw een mogelijkheid, maar deze kans was groter. De Ajax-back ontving de bal van Taylor en kreeg een hele grote schietkans, maar hij schoot voorlangs. Na 32 minuten kwam Ajax op een grotere voorsprong in de Johan Cruijff ArenA. Berghuis schoot op goal, maar zijn inzet werd van richting veranderd door verdediger James Sands. Toch geeft de UEFA het doelpunt aan de Ajacied.

Direct daarna kon de ArenA weer juichen. Kudus liep aan de linkerkant van het veld en schoot de bal met zijn linkervoet in de verre hoek. Het was een schitterend doelpunt van de Ghanees, die Ajax daarmee op 3-0 schoot. Vlak voor rust kreeg Tadić ook nog een mogelijkheid, maar de Ajax-aanvoerder stuitte op McLaughlin.

In de tweede helft kreeg Ajax via Berghuis en Bergwijn nog wat kansen. Na 71 minuten dacht Rangers FC op 3-1 te komen in Amsterdam. Linksachter Borna Barišić schoot knap binnen, maar eerder stond een teamgenoot buitenspel. De VAR bekeek de situatie en keurde het Rangers-doelpunt af. Waar Rangers FC geen doelpunt scoorde, deed Ajax dat wel. De Amsterdammers kwamen na 80 minuten op een 4-0 voorsprong.

Na geklungel in de achterhoede van de Schotten kreeg Bergwijn de bal voor zijn voeten. De Ajacied rondde goed af en schoot Ajax op 4-0. Na zijn doelpunt ging Bergwijn direct liggen met kramp. Hij werd vervangen door Lucas Ocampos. Tegelijkertijd gingen ook Berghuis en Daley Blind naar de kant. Zij werden vervangen door Davy Klaassen en Youri Baas. Ook Brian Brobbey en Jorge Sánchez kwamen ook nog in de ploeg voor Kudus en Álvarez. Uiteindelijk won Ajax met 4-0 van Rangers FC, een mooie start van de Champions League!

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind (82' Baas); Álvarez, Taylor, Berghuis (82' Klaassen); Tadić, Kudus, Bergwijn (82' Ocampos).

Stekelenburg, Gorter, Klaassen, Brobbey, Ocampos, Kaplan, Lucca, Sánchez, Grillitsch, Baas, Magallán, Conceição.