Schreuder over eerste oproep Pasveer: 'Het is voor hem natuurlijk fantastisch op deze leeftijd'

door Justin Fokkens 18

Bron Persconferentie

Schreuder over eerste oproep Pasveer: 'Het is voor hem natuurlijk fantastisch op deze leeftijd'

door Justin Fokkens 18

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is tevreden met feit dat maar liefst acht van zijn spelers door bondscoach Louis van Gaal zijn geselecteerd voor het Nederlands elftal. Remko Pasveer en Kenneth Taylor debuteren zelfs in de selectie, en de oefenmeester van Ajax vindt deze uitverkiezingen meer dan terecht.

'Ik vind het sinds de bekendmaking van voorselectie niet echt verrassend dat ze er allemaal bij zitten', zo opent Schreuder op de persconferentie in aanloop naar AZ-Ajax. 'Pasveer heeft vorig seizoen eigenlijk ook al een erg sterk jaar gedraaid en toen had hij pech met zijn blessure. Ook nu speelt hij weer uitstekend, en het is voor hem natuurlijk fantastisch op deze leeftijd.'

De trainer van de Amsterdammers sprak de twee debutanten vrijdagmiddag, en zij reageerden enthousiast. 'Zij waren natuurlijk hartstikke blij. Taylor vindt het erg gaaf en Pasveer staat er wat meer nuchter in. Ze hebben het verdiend en het is prachtig dat ze er voor het eerst bij zijn.'

Geen zorgen

Tot slot reageert Schreuder op de positie van Brian Brobbey. De spits kwam niet door de voorselectie van Louis van Gaal heen en is de laatste wedstrijden ook zijn basisplaats bij Ajax verloren aan Mohammed Kudus. De trainer geeft echter aan zich geen zorgen te maken over zijn doelpuntenmaker. 'Hij heeft het de laatste weken prima opgepakt en vandaag prima getraind. Ik merk het niet aan hem op training'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.