Schreuder: 'De manier waarop hij praat heeft wel indruk op mij gemaakt'

door Justin Fokkens 104

Bron Persconferentie

Schreuder: 'De manier waarop hij praat heeft wel indruk op mij gemaakt'

door Justin Fokkens 104

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Ajax boekte tegen SC Cambuur een gemakkelijke 4-0 overwinning en kende daarmee een goede aanloop naar de eerste groepswedstrijd van de Champions League, tegen Rangers FC. Edson Álvarez bleef, ondanks de late interesse van Chelsea, toch in Amsterdam. Trainer Alfred Schreuder is onder de indruk van de Ajacied.

'Hij heeft het fantastisch opgepakt', zo opent de oefenmeester van Ajax op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. De Amsterdammers besloten de Mexicaanse middenvelder te behouden, terwijl de speler zelf wel graag de stap naar de Premier League had willen maken. 'Het is een heel verstandige jongen en hij weet precies waar hij mee bezig is. Hij kon goed schakelen en heeft aangegeven er volledig voor Ajax te zijn. Dat verwachten we ook, maar de manier waarop hij praat heeft wel indruk op mij gemaakt. Hij beleefde de wedstrijd ook als een finale, zoals altijd.'

Tot slot zoomt Schreuder in op de rol van Steven Bergwijn. De aanvaller staat inmiddels al op zes competitiedoelpunten. 'Eerlijk gezegd verbaast het mij wel dat hij al zoveel doelpunten heeft gemaakt. Zijn kwaliteit van afwerken is extreem. Hij schiet enorm hard en gericht, en is altijd in de zestien.'

Tevredenheid

Schreuder is daarmee erg content met de komst van de aanvaller, die in de afgelopen transferzomer voor een recordbedrag werd overgenomen van Tottenham Hotspur. 'We mogen met zijn allen erg blij zijn dat hij bij ons speelt', zo besluit de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.