Salah-Eddine verlaat Ajax definitief voor FC Twente

door Jon van Dam 63

Bron FC Twente, Ajax.nl

Salah-Eddine verlaat Ajax definitief voor FC Twente

door Jon van Dam 63

Bron FC Twente, Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Anass Salah-Eddine per direct verkocht aan FC Twente, zo valt te lezen op de officiële website. De linksback tekent in Enschede een contract voor 3,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen. In het seizoen 2022/23 kwam Salah-Eddine al op huurbasis uit voor De Tukkers.

'Het is heel fijn om terug te zijn bij FC Twente en morgen de spelers weer te zien', vertelt Salah-Eddine op de officiële kanalen van de club. 'Ik heb vorig jaar een mooi seizoen gehad bij de club en dat hoop ik een vervolg te geven. Dat ik vandaag mijn contract teken, op dezelfde dag als Myron Boadu, is wel heel speciaal. Ik ken hem goed uit mijn tijd bij AZ en we hebben altijd contact gehouden.'

Terugkeer van Salah-Eddine bij Ajax van korte duur

Bij Ajax kon Salah-Eddine rekenen op weinig perspectief. Hij keerde tijdens de afgelopen zomer terug van zijn huurperiode bij FC Twente. Onder trainer Maurice Steijn besloot de verdediger voor zijn kans te gaan in Amsterdam. Echter kwam Salah-Eddine weinig in de plannen voor van de inmiddels vertrokken oefenmeester. Zijn kansen namen onder John van ’t Schip ook niet toe, aangezien Borna Sosa en Ar’Jany Martha steevast de voorkeur kregen.

Na ruim vijf jaar komt er een eind aan de samenwerking tussen Salah-Eddine en Ajax. De geboren Amsterdammer speelde eerst bij Pancratius, AFC en AZ, voordat hij in 2018 de overstap maakte naar De Toekomst. Hij doorliep meerdere jeugdelftallen voordat hij op 13 januari 2020 debuteerde in het betaald voetbal voor Jong Ajax. In totaal speelde Salah-Eddine 35 wedstrijden voor Jong Ajax en negen wedstrijden voor de hoofdmacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.