RvC draagt Pier Eringa voor als commissaris en voorzitter RvC Ajax

door Bart Veenstra 441

Bron Ajax.nl

RvC draagt Pier Eringa voor als commissaris en voorzitter RvC Ajax

door Bart Veenstra 441

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen van Ajax draagt Pier Eringa voor als lid én tevens voorzitter van de RvC. Dat meldt Ajax zojuist via de officiële kanalen. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drie jaar en acht maanden, dus tot de aandeelhoudersvergadering van november 2026.

De voordracht van Eringa heeft de steun van de Ondernemingsraad van Ajax en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder, zo valt te lezen. Eringa, geboren op 19 juni 1961, wordt bij Ajax voorgedragen als opvolger van de huidige voorzitter Leen Meijaard. Laatstgenoemde kondigde tijdens de aandeelhoudersvergadering van 11 november 2022 zijn vertrek aan.

Meijaard deelde tijdens die AVA mee niet meer in aanmerking te willen komen voor een derde termijn en heeft intern laten weten zijn voorzitterschap en lidmaatschap van de RvC te willen beëindigen indien en zodra er een opvolger is gevonden.

Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Deze vindt plaats op dinsdag 14 maart om 10.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De agenda van deze BAVA en de toelichting zijn via de website van Ajax in te zien.

Wie is Pier Eringa?

Eringa begon zijn carrière bij de politie, waar hij inspecteur, hoofdcommissaris en korpschef was. Daarna was hij onder meer Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis en President-Directeur van ProRail. Later was hij CEO van vervoersmaatschappij Transdev en interim-bestuurder bij het Reinier Haga Ziekenhuis.

Op 15 januari 2023 is Eringa gestart als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Gelre Ziekenhuizen. Te lezen valt dat Eringa een grote affiniteit heeft met voetbal in het algemeen en met Ajax in het bijzonder. 'Hij is goed ingevoerd in de voetbalwereld door zijn functie als Voorzitter van de Raad van Toezicht amateurvoetbal bij de KNVB (die in december 2022 is afgelopen vanwege het verstrijken van zijn tweede benoemingstermijn). Hij heeft in deze functie mede invulling gegeven aan het verbeteren van een veilig werk- en sportklimaat binnen de KNVB', schrijft Ajax.

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.