'RvC Ajax zet in op Hendriks als rechterhand Van der Sar'

door Bart Veenstra 318

Bron De Telegraaf

'RvC Ajax zet in op Hendriks als rechterhand Van der Sar'

door Bart Veenstra 318

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen zet in op Maurits Hendriks als rechterhand van algemeen directeur Edwin van der Sar. Men hoopt dat de 61-jarige Hendriks op korte termijn toetreedt tot de directie van de Amsterdamse club, zo meldt De Telegraaf vrijdagochtend.

De oud-hockeyer en voormalig technisch directeur van het NOC*NSF heeft aangegeven open te staan voor een dienstverband bij Ajax en is nu in afwachting van het oordeel van de ondernemingsraad, zo schrijft de ochtendkrant.

De naam van Hendriks zou uit de koker komen van Ajax-commissaris Annette Mosman, die eerder als penningmeester in het bestuur van het NOC*NSF zat. 'Zij heeft bij de sportkoepel de carrière van de oud-hockeyer op de voet gevolgd en kent hem goed', schrijft De Telegraaf.

Hendriks was ruim dertien jaar technisch directeur bij het NOC*NSF. Die functie bekleedde hij sinds 2008 en tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen en Rio de Janeiro en tijdens de Winterspelen in Sotsji was hij chef de mission. In april 2022 werd hij opgevolgd door André Cats.

Bij Ajax is men nog op zoek naar een naam voor de directiefunctie van Hendriks. De 61-jarige zal zich bij Ajax gaan richten op de operationele aansturing en daarmee moet hij Van der Sar werk uit handen gaan nemen. Omdat Hendriks ook de leiding krijgt over de organisatie van Sportpark de Toekomst zal hij ook geregeld te maken krijgen met de technisch verantwoordelijken van Ajax.

Alex Kroes was eerder nog in beeld

De Telegraaf schrijft dat eerder voormalig Go Ahead Eagles-grootaandeelhouder Alex Kroes, die in het verleden nog speler van Ajax was, gesprekken voerde met president-commissaris Leen Meijaard en toenmalig commissaris Danny Blind. Die gesprekken werden abrupt afgebroken toen Mosman met de naam van Hendriks kwam.

Op dit moment is het de bedoeling dat de (beoogde) aanstelling van Hendriks op de begin september te versturen agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax komt. De benoeming moet dan eind oktober een feit zijn. Mocht Ajax voor die tijd niet alles op tijd hebben geregeld, dan zal de club een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders moeten inlassen.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht dat Ajax ook tegen Sparta Rotterdam weer veel tot scoren gaat komen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.