'Rulli staat open voor vertrek bij Ajax; club bereid mee te werken'

door Jesse ter Haar 454

Bron Voetbal International

'Rulli staat open voor vertrek bij Ajax; club bereid mee te werken'

door Jesse ter Haar 454

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Gerónimo Rulli staat open voor een vertrek bij Ajax, zo schrijft Voetbal International donderdagmiddag. De Argentijn heeft zijn wens intern bekendgemaakt en heeft te horen gekregen dat de Amsterdamse club bij een goed bod bereid is mee te werken aan een vroegtijdig vertrek bij de recordkampioen van Nederland.

Aan het begin van het huidige seizoen was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de keeper uit Argentinië. Hij stond onder de lat tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo en liet aankoop Diant Ramaj - net als Jay Gorter - op de bank. Na ruim een halfuur spelen echter, sloeg het noodlot toe voor Rulli. Hij liep een blessure op aan zijn schouder en moest een operatie ondergaan. De kwetsuur zou hem de rest van 2023 aan de kant houden.

Zijn herstel verliep echter voorspoedig en dus is hij alweer enige tijd onderdeel van Ajax' wedstrijdselectie. Tijdens de voorbije vijf Eredivisie-wedstrijden was hij er alweer bij, maar telkens moest hij het doen met een plek op de reservebank. Tijdens zijn afwezigheid stond eerst Gorter onder de lat, maar toen Ramaj eenmaal de kans kreeg toen Gorter op zijn beurt afwezig was, dwong hij direct de status van eerste doelman van Ajax af.

Zodoende kwam Rulli dit seizoen niet verder dan één wedstrijd in het keepersshirt van Ajax. Het zou voor hem reden genoeg zijn om verder te willen kijken. De wereldkampioen heeft Ajax laten weten open te staan voor een nieuw avontuur. Geheel vanzelfsprekend zal een vertrek echter niet zijn, want de clubleiding zou de goalie hebben laten weten dat er eerst een goed bod op tafel moet komen. Zijn contract loopt immers tot medio 2026 in Amsterdam.

Rulli in Ajax 1

Rulli is sinds de vorige winter onderdeel van Ajax. De keeper kwam op 6 januari over van Villarreal en stond acht dagen later al onder de lat. Hij keepte vervolgens het volledige restant van het seizoen 2022/2023 en maakte op die manier onder andere het tweeluik met Union Berlin in de Europa League mee. Zijn totaal aan wedstrijden in Ajax 1 staat aan het einde van 2023 op 26.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.