Rulli debuteert voor Ajax tegen FC Den Bosch; Álvarez, Brobbey en Timber ontbreken

door NielsOpdam 79

Bron AS

Rulli debuteert voor Ajax tegen FC Den Bosch; Álvarez, Brobbey en Timber ontbreken

door NielsOpdam 79

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax begint woensdagavond met Gerónimo Rulli in de basisopstelling aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Verder ontbreken er veel basisklanten bij de Amsterdamse club. Jurriën Timber, Edson Álvarez en Brian Brobbey zijn er niet bij, net als Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus. De laatste drie Ajacieden ontbraken ook al tijdens de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Foto: AJAX

Alfred Schreuder hintte dinsdagavond al op een basisplaats voor Rulli en dat is nu ook bevestigd. Daarmee maakt de Argentijnse doelman zijn debuut voor Ajax. Rulli kwam afgelopen vrijdag over van Villarreal en kan direct aan de bak. Remko Pasveer, die lange tijd de eerste keeper was, neemt hierdoor plaats op de bank.

Jorge Sánchez start woensdagavond als rechtsachter. In de achterhoede ontbreekt Timber bij Ajax. Hierdoor wordt er wat geschoven in de verdediging van de Amsterdammers. Devyne Rensch begon afgelopen zondag als linker centrale verdediger, maar schuift nu op naar de rechterkant. Calvin Bassey is woensdagavond de linker centrale verdediger en daardoor komt de linksbackpositie vrij. Daar mag Owen Wijndal nu beginnen. Verder ontbreken Ahmetcan Kaplan, Youri Regeer en Youri Baas ook bij Ajax.

Op het middenveld ontbreken er wat Ajacieden, zoals Berghuis en Álvarez, maar ook Florian Grillitsch is er niet bij. Doordat Álvarez wegens ziekte ontbreekt, begint Kenneth Taylor als verdedigende middenvelder. Hierdoor komt er een plekje vrij op het middenveld. Kian Fitz-Jim neemt die positie over en begint met Taylor en Davy Klaassen op het middenveld van de Amsterdammers.

In de voorhoede ontbreekt Bergwijn nog altijd en ook Brobbey is woensdag niet van de partij. De spits speelde afgelopen zondag nog wel mee, maar viel tijdens het uitduel met NEC geblesseerd uit met een schouderblessure. Ajax begint met Dusan Tadić, Lorenzo Lucca en Francisco Conceição in de aanval aan het bekerduel met FC Den Bosch. Beide ploegen trappen woensdagavond om 21.00 uur af.

Opstelling Ajax:

Rulli; Sánchez, Rensch, Bassey, Wijndal; Taylor, Fitz-Jim, Klaassen; Conceição, Lucca, Tadić.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Pasveer, Rasmussen, Hlynsson, Vos, Aertssen, Warmerdam, Gooijer, Banel, Hato, Jensen.

Denk jij dat Ajax met 0-3 weet te winnen op bezoek bij FC Den Bosch? Zet in en verdien 6,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.