Ajax kent ook tegen FC Den Bosch veel afwezigen; Timber groot twijfelgeval

door Bart Veenstra 230

Bron Ajax Showtime

Ajax kent ook tegen FC Den Bosch veel afwezigen; Timber groot twijfelgeval

door Bart Veenstra 230

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax moet het in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch nog altijd doen zonder de vele zieken uit de spelersgroep. De spelers die zondag in de Eredivisie tegen NEC werden gemist, ontbreken ook in het bekerduel met FC Den Bosch. Brian Brobbey en Jurriën Timber zijn zeer grote twijfelgevallen richting de wedstrijd van woensdagavond.

Trainer Alfred Schreuder gaf dinsdag via Ajax TV al aan dat Brobbey een groot twijfelgeval is voor het bekerduel met FC Den Bosch. De spits van Ajax viel tegen NEC uit met een schouderblessure en lijkt daardoor het duel met de Bosschenaren te moeten overslaan.

Ajax kampte zondag al met een flink aantal zieke spelers en Timber heeft zich aan dat rijtje toegevoegd. Helemaal uitgesloten is het niet, maar de kans is groot dat de talentvolle verdediger woensdagavond niet in actie zal komen. Richting de wedstrijd van zaterdag tegen FC Twente zal men bij Ajax geen risico willen nemen met Timber. Vermoedelijk wordt de verdediging nu gevormd door Jorge Sánchez, Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal, terwijl Schreuder min of meer bevestigde dat Gerónimo Rulli op doel zal staan.

Kudus mogelijk inzetbaar tegen FC Twente, Berghuis is er het slechtste aan toe

Wat betreft de ziekenboeg is er mogelijk ook positief nieuws. Mohammed Kudus kampte in het afgelopen weekeinde met hoge koorts, maar zou mogelijk zaterdag tegen FC Twente weer van de partij kunnen zijn. Zeker is dat nog niet en dus is het op dit moment vooral 'hopen' voor Ajax dat hij erbij kan zijn. Bij afwezigheid van Brobbey en Kudus is het vanzelfsprekend dat Lorenzo Lucca de kans in de spits krijgt.

Of Steven Berghuis er tegen FC Twente weer bij is, is nog maar de vraag. Over hem schrijft Voetbal International dat hij er het slechtste aan toe is op dit moment. Datzelfde medium schrijft dat Kenneth Taylor, die vorige week de griep te pakken had, nog herstellende is van zijn wedstrijd tegen NEC en daardoor tegen FC Den Bosch gespaard zal worden richting de wedstrijd van zaterdag. Zodoende zou Kian Fitz-Jim nu zijn kans kunnen krijgen als basisspeler.

Naast de genoemde spelers zal Ajax het in Noord-Brabant ook moeten doen zonder Steven Bergwijn, Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitsch, Youri Regeer en Youri Baas. Zij zijn allen nog ziek of geblesseerd en missen daardoor het duel tegen FC Den Bosch.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli; Sánchez, Rensch, Bassey, Wijndal; Álvarez, Fitz-Jim, Klaassen; Conceição, Lucca, Tadić.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax met 0-3 weet te winnen op bezoek bij FC Den Bosch? Zet in en verdien 6,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.