'Royal Antwerp wil Blind overnemen van Ajax'

door Bart Veenstra 491

Bron Het Nieuwsblad, De Telegraaf

'Royal Antwerp wil Blind overnemen van Ajax'

door Bart Veenstra 491

Bron Het Nieuwsblad, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Daley Blind staat in de nadrukkelijke belangstelling van Royal Antwerp FC, zo meldt Het Nieuwsblad. In navolging van het Belgische medium komt ook De Telegraaf met het nieuws over de linksbenige verdediger van Ajax. Beide media schrijven dat het nieuws wordt bevestigd door 'bronnen rondom Ajax'.

Royal Antwerp zou - bij het vertrek van een basisspeler - Ajax willen verlossen van het riante salaris van Blind, die niet of nauwelijks voorkomt in de plannen van trainer Alfred Schreuder, zo schrijven zowel Het Nieuwsblad als De Telegraaf. In de duels voor het WK kreeg Owen Wijndal de voorkeur boven Blind op de linksbackpositie, terwijl Calvin Bassey veelal links centraal in de defensie speelt.

Royal Antwerp zoekt een nieuwe linksback

Blind heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023 en zodoende zou hij in de zomer transfervrij zijn. Toch wil Royal Antwerp in de winterse transferperiode al zaken doen met Ajax. Sam Vines, de linksback van de club uit Antwerpen, staat met een enkelblessure namelijk lang aan de kant, terwijl Doublure Gastón Ávila nog niet klaar lijkt voor het grote werk. In de laatste duels voor de winterstop koos trainer Mark van Bommel voor de rechtsbenige Jelle Bataille op linksback.

De Antwerpse interesse voor Blind zou al langer spelen. Bij Royal Antwerp is Marc Overmars de directeur voetbalzaken. Blind, die bij Ajax dus niet langer zeker is van een basisplaats, miste namens Oranje tot nu toe geen minuut op het WK in Qatar. Met een doelpunt en een assist was hij bovendien een van de uitblinkers in het achtste finaleduel met de Verenigde Staten. Vrijdagavond treedt hij aan tegen Argentinië.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.