Rosenborg BK hoopt op langer verblijf van Jensen bij Noorse topclub

door Bart Veenstra 25

Bron Tipsbladet

Rosenborg BK hoopt op langer verblijf van Jensen bij Noorse topclub

door Bart Veenstra 25

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Rosenborg BK hoopt op een langer verblijf van Victor Jensen. De topclub uit Noorwegen huurde Jensen het afgelopen kalenderjaar van Ajax en hoopt nu dat de samenwerking kan worden voortgezet. Jensen keerde deze week terug bij Ajax, omdat zijn uitleenperiode in Noorwegen ten einde liep.

Mikael Dorsin, de sportief directeur van Rosenborg BK, vertelt tegenover Tipsbladet dat hij hoopt dat Jensen snel terugkeert bij de club uit Trondheim. 'We zijn vrij open over het feit dat we hem graag willen houden. Maar het gaat om drie partijen die het eens met elkaar moeten worden: Rosenborg, Ajax en Victor', zegt de beleidsbepaler. 'Iedereen moet het erover eens zijn dat dit is wat er moet gebeuren. Als Victor hier wil zijn en we kunnen een akkoord bereiken met Ajax, dan willen we hem natuurlijk houden.'

Rosenborg BK erg blij met ontwikkeling van Jensen

Bij Rosenborg BK staat Jensen er goed op na het afgelopen jaar, zo laat Dorsin wel blijken. 'Hij is heel goed voor ons geweest. Hij is elke week beter en beter geworden. Hij speelde bijna iedere wedstrijd en heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. We waren blij om hem hier te hebben, maar het moet ook realistisch zijn om hem hier te houden. We geven niet op, iedereen denkt erover na, en dan moeten we kijken of we een oplossing kunnen bedenken.'

Jensen is inmiddels terug bij Ajax en op zijn social media nam hij onlangs afscheid van Rosenborg BK. Mogelijk keert hij nog terug, al is het de vraag of dat wederom op huurbasis zal zijn of dat de Noren hem kopen van Ajax. 'We moeten kijken welke oplossing een optie kan worden. We hebben een goed gesprek gehad met hem en zijn zaakwaarnemers, maar hij staat bij Ajax onder contract. En zij hebben natuurlijk ook wel wat te vertellen', weet Dorsin.

Naast Rosenborg BK zou ook het Griekse Panathinaikos interesse hebben in de Deense middenvelder van Ajax. In Amsterdam staat Jensen nog onder contract tot medio 2024. Op dit moment lijkt het erop dat Jensen geen toekomst meer heeft bij Ajax.

Bekijk hier de beste voetbal wedtips voor woensdag 4 januari!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.