Geruchtenmolen: 'Ajax heeft contact gezocht met keeper Spaanse elftal'

door Gino Haverkamp 882

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Ajax heeft contact gezocht met keeper Spaanse elftal'

door Gino Haverkamp 882

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt gaat bijna weer open en dat betekent dat de geruchten omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax zullen toenemen. In de geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zaterdag 24 december

'Ajax heeft contact gezocht met keeper Spaanse elftal'

In Ajax' zoektocht naar een nieuwe keeper is ook de naam van David Raya van Brentford gevallen. Luca Bendoni, gelieerd aan transferjournalist Gianluca di Marzio, meldt op Twitter dat de tweevoudig Spaans international op een shortlist staat in Amsterdam. Ajax is deze winter zoekende naar een nieuwe keeper, daar Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer respectievelijk 40 en 39 jaar oud zijn, en zou al twee keer gesproken hebben met kamp-Raya. Wel benadrukt Bendoni dat Geronimo Rulli de eerste optie is voor Ajax. Raya was met Spanje mee naar Qatar voor het WK van dit jaar, maar kwam niet in actie.

'Ziyech keert bij concreet aanbod graag terug naar Ajax'

Hakim Ziyech zou graag terugkeren bij Ajax, wanneer de Amsterdammers zich met een concreet aanbod zouden melden. Dat meldt Ben Jacobs op Twitter. De spelmaker staat momenteel nog onder contract bij Chelsea en heeft met Marokko een indrukwekkend WK achter de terug. De voorkeur van de oud-Ajacied zou liggen bij een rentree in de Nederlandse hoofdstad. Chelsea zou de creatieveling momenteel echter het liefst in de selectie houden.

Donderdag 22 december

'Premier League en Bundesliga-topclubs hengelen naar Ajax-keeper Setford'

Charlie Setford staat in de serieuze belangstelling van meerdere grote clubs uit Europa. Onder meer Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund zouden de keeper graag van Ajax over willen nemen, zo meldt The Daily Mail. Naast de twee topclubs zouden ook de minder grote namen uit de Premier League, zoals Everton en Southampton, interesse hebben in de diensten van Setford. Het contract van de doelman bij Ajax loopt nog door tot de zomer van 2023, waardoor hij vanaf januari vrij is om met andere clubs in gesprek te gaan. De onderhandelingen tussen Setford en Ajax lopen nog wel, maar vooralsnog kwamen de partijen er dus nog niet uit.

Maandag 19 december

'Ajax in gesprek met AS Roma-back Karsdorp'

Ajax is in gesprek met Rick Karsdorp, zo schrijft 1908.nl maandagavond. De rechtsback van AS Roma leeft in onmin met trainer José Mourinho en dus lijkt een vertrek de enige optie. De Amsterdamse club zou zich aan het oriënteren zijn om de rechtsbackpositie te versterken en daarvoor zou Karsdorp dus een optie zijn. 'Aan Amsterdamse zijde hebben de technische mensen minimaal één gesprek gevoerd met kamp Karsdorp', schrijft men.

'Jensen kan rekenen op belangstelling van Panathinaikos'

Victor Jensen kan rekenen op de belangstelling van Panathinaikos, zo schrijft het Griekse Sportdog. De Deen wordt momenteel door Ajax uitgeleend aan Rosenborg BK, waar hij een goede indruk maakt. In het nieuwe jaar - 2023 - keert Jensen terug in Amsterdam, waarna er een keuze gemaakt zal moeten worden. De Griekse club houdt zijn situatie in ieder geval in de gaten, waarbij zowel het kopen als het lenen van de Ajacied een optie zou kunnen zijn. De middenvelder staat nog tot medio 2024 onder contract in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.