Ajax verlengt contract Jensen en verhuurt middenvelder aan Rosenborg BK

door Bart Veenstra 53

Bron Ajax.nl

Ajax verlengt contract Jensen en verhuurt middenvelder aan Rosenborg BK

door Bart Veenstra 53

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het contract van Victor Jensen met één jaar verlengd. De Deen, die een contract had tot medio 2023, ligt nu tot de zomer van 2024 vast bij de Amsterdamse club. Ajax maakt via Ajax.nl tegelijkertijd bekend dat Jensen tot 31 december 2022 op huurbasis uitkomt voor Rosenborg BK.

Jensen, geboren op 8 februari 2000 in de Deense hoofdstad Kopenhagen, kwam in 2017 over van FC Kopenhagen. Bij Ajax ging hij spelen in de jeugdopleiding en enkele jaren later - op 12 december 2020 - maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Dit deed hij tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (4-0).

In de tweede seizoenshelft van zijn debuutseizoen (2020/2021) verhuurde Ajax Jensen vervolgens aan FC Nordsjaelland. Na zijn terugkeer sloot Jensen aan bij de selectie van Ajax 1, al kwam hij pas drie keer officieel in actie voor het eerste elftal van de Amsterdamse club.

Veel minuten bij Jong Ajax

Jensen maakte in Amsterdam vooral minuten voor Jong Ajax. Voor het belofteteam van Ajax speelde hij inmiddels al zestig wedstrijden. Daarin was hij veertien keer trefzeker. Met Jong Ajax vierde hij in 2018 het kampioenschap van de Eerste Divisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties