Reserves Ajax hard en kansloos onderuit in eerste oefenduel met Hannover 96

door Brent Tomassen 2178

Bron AS

Reserves Ajax hard en kansloos onderuit in eerste oefenduel met Hannover 96

door Brent Tomassen 2178

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van 2024 kansloos met 0-3 verloren. De reserves van de Amsterdamse ploeg konden op geen enkele wijze een vuist maken tegen de club uit de Tweede Bundesliga en verloren daardoor dik verdiend.

Ajax begon de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Hannover 96 precies hoe het 2023 afsloot: slecht. De Amsterdammers maakten slordige fouten in de opbouw en al in de vijfde minuut werd zo’n fout afgestraft. Na een afgeslagen hoekschop van de Duitsers kreeg Ajax de bal meerdere malen niet ver weg van het eigen strafschopgebied, waarna een aantal Hannover-spelers de mogelijkheid kregen om te vuren op het doel van Gerónimo Rulli. De Argentijn had uiteindelijk geen antwoord de inzet van Julian Börner: 0-1.

Hierna moest Rulli een aantal keer achter elkaar opnieuw in actie komen om zo de 2-0 te voorkomen. De grootste kans voor Hannover 96 was er één in de dertiende minuut. Een speler van de club uit de Tweede Bundesliga stond vogelvrij bij de tweede paal en kon vrijstaand inkoppen, maar deed dit recht in de handen van Rulli. Aan de andere kant brak Ajax een aantal keer uit via buitenspelers Carlos Forbs en Amourricho van Axel Dongen, maar ook zij konden geen echte kansen voor hun ploeg creëren.

Waar Hannover 96 het in de eerste dertig minuten naliet om vaker te scoren tegen Ajax, daar profiteerden de Duitsers na rust wel van de fouten van de Ajacieden. Tweemaal werd de ploeg van John van ’t Schip verrast na een aanval over de linkerkant van Hannover 96. In beide situaties zagen zowel Anton Gaaei als Rulli er niet lekker uit. Havard Nielsen en Muhammed Damar profiteerden en tilden de stand naar 0-3. Verder gebeurde er vrij weinig meer, waardoor Ajax de eerste oefenwedstrijd van 2024 kansloos verloor.

Opstelling Ajax:

Rulli; Gaaei, Medić, Ávila, Martha; Kaplan, Salah-Eddine, Misehouy; Forbs, Akpom, Amourricho.

Wissels Ajax:

De Graaff, Banel, Gooijer, Brandes, Agougil.

Opstelling Hannover 96 (eerste helft):

Stahl; Muroya; Luhrs, Börner, Arrey-Mbi; Foti, Christiansen, Oudenne, Leopold; Voglsammer, Tresoldi.

Opstelling Hannover 96 (tweede helft):

Wechsel; Gindorf, neumann, Halstenberg, Köhn; Dehm, Kunze, Ernst, Damar; Nielsen, Ndikom.

Doelpunten:

0-1 Julian Börner (5')
0-2 Havard Nielsen (40')
0-3 Muhammed Damar (45')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.