Rensch en Van den Boomen weer beschikbaar; ook Kaplan en Rijkhoff in wedstrijdselectie

door Jip Jesse 265

Bron AS

Rensch en Van den Boomen weer beschikbaar; ook Kaplan en Rijkhoff in wedstrijdselectie

door Jip Jesse 265

Bron AS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip weet wat hij kan verwachten van FK Bodø/Glimt. De oefenmeester is zich bewust van de krachten van de Noorse ploeg. Daarnaast geeft Van 't Schip gedurende de persconferentie een update over de wedstrijdselectie van morgen.

'Het is een fysieke ploeg', begint Van 't Schip. 'Ze zijn erg fit met een vaste structuur met een trainer die er lang zit. Ook zij hebben veranderingen ondergaan, maar de structuur is helder. Het team kent veel lopende spelers en ze hanteren een hoge intensiteit. Het wordt geen makkelijke wedstrijd. We hebben gezien dat ze in Europa kunnen presteren.'

De oefenmeester van Ajax wordt ook gevraagd in welke staat hij de Noorse topploeg inschat. Bodø/Glimt heeft immers sinds 9 december geen officiële wedstrijd meer gespeeld. 'Het is altijd afwachten. Zoals ik eerder zei, zijn er een aantal spelers vetrokken en er zijn ook spelers bijgekomen. Ze hebben net een trainingskamp gehad met veel wedstrijden. Ik ben toevallig weleens op die locatie geweest - destijds om een rapport te schrijven over Zlatan Ibrahimović - daar zitten altijd veel Scandinavische clubs. Ze hebben daar genoeg wedstrijden gespeeld, maar hoe ze voor de dag komen is afwachten', aldus Van 't Schip.

Rijkhoff en Kaplan bij de selectie

'Iedereen die vandaag trainde is fit. Kaplan heeft genoeg minuten bij Jong gemaakt. Hij is goed in de lucht en heeft een goede pass. Uit voorzorg hebben we voor een helft gekozen maandag.' Dit wil niet zeggen dat het Turkse talent start. 'Of hij speelt, zie je morgen.' Naast Kaplan, zijn ook Julian Rijkhoff, Devyne Rensch en Branco van den Boomen onderdeel van de selectie. Voor Rijkhoff is dit de eerste keer, terwijl Rensch en Van den Boomen terugkeren van blessures.

Het duel tussen Ajax en FK Bodø/Glimt begint donderdagavond om 21.00 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Volgende week donderdag vindt de return plaats in het noorden van Noorwegen. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales van de Conference League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.