Peereboom: 'Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool'

door Jari Perridon 26

Bron Ajax.nl

Peereboom: 'Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool'

door Jari Perridon 26

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Frank Peereboom is blij dat hij aan de slag kan gaan als trainer van Jong Ajax, zo laat hij weten tegenover de officiële kanalen van de club. Peereboom volgt Dave Vos op als coach van de belofteploeg. Vos wordt namelijk de assistent van Francesco Farioli bij de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Peereboom begon zijn trainersloopbaan in 2004 als jeugdtrainer bij FC Volendam. Sinds 2011 is hij in verschillende functies werkzaam bij Ajax, zoals jeugdtrainer, technisch coördinator bovenbouw en zelfs als analist van het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen was hij actief als hoofdtrainer van de Ajax O18. Urby Emanuelson en Yuri Rose blijven de assistenten bij Jong Ajax voor komend seizoen.

Peereboom verheugt zich op de komende periode. 'Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag', laat de kersverse Jong Ajax-coach weten.

'Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal. Talenten doorontwikkelen en afleveren bij Ajax 1 is het leuke aan deze baan', klinkt Peerboom ambitieus. 'We willen wedstrijden winnen met aanvallend voetbal. Dat blijven de speerpunten voor komend seizoen.'

Kroes vindt dat Peereboom deze kans verdient

Ook technisch directeur Alex Kroes is blij met de aanstelling van Peerboom. 'Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans. Zijn manier van werken past bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven. Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.