Oud-Ajacied Lukoki (29) overleden

door Bart Veenstra 328

Bron De Telegraaf

Oud-Ajacied Lukoki (29) overleden

door Bart Veenstra 328

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Jody Lukoki is overleden. De voormalig voetballer van Ajax is 29 jaar oud geworden, zo wordt maandagmorgen gemeld door onder meer De Telegraaf. Over de doodsoorzaak is vooralsnog niets bekend.

Lukoki speelde 35 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax. Tot februari stond hij nog onder contract bij FC Twente, waar zijn contract werd ontbonden. Door een gescheurde kruisband speelde Lukoki nooit een wedstrijd voor FC Twente. De spelers van de club uit Enschede zijn maandagochtend ingelicht over het overlijden van Lukoki.

FC Twente diep bedroefd na overlijden Lukoki

Bij FC Twente reageert men met ontsteltenis op het overlijden van de door Ajax opgeleide aanvaller. 'Het is ongelofelijk', zegt technisch directeur Jan Streuer. 'Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden.'

Na zijn periode bij Ajax speelde Lukoki voor onder meer SC Cambuur, PEC Zwolle, Ludogorets Razgrad, Malatyaspor en FC Twente. Bij die laatste club kwam hij echter nooit in actie. Lukoki zat in de laatste fase van het herstel van zijn kruisbandblessure.

SC Cambuur en PEC Zwolle reageren op overlijden Lukoki

SC Cambuur en PEC Zwolle hebben inmiddels ook gereageerd op het overlijden van Lukoki. In het seizoen 2013/2014 huurde SC Cambuur de aanvaller van Ajax. Hij was destijds een vaste waarde bij de Friese club. 'Zijn twee doelpunten in De Friese Derby, zowel thuis als uit, staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporters gegrift', schrijft men op de officiële website.

Ook PEC Zwolle reageert via de officiële kanalen. 'PEC Zwolle heeft met ontsteltenis en verdriet kennisgenomen van het veel te vroege overlijden van voormalig speler Jody Lukoki (29). Lukoki zal voor altijd herinnerd worden als de eerste doelpuntenmaker van PEC Zwolle in een officieel Europees duel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties