Mislintat: 'Een van de beste spelers in Scandinavië op die positie'

door Jon van Dam 288

Bron Ajax

Mislintat: 'Een van de beste spelers in Scandinavië op die positie'

door Jon van Dam 288

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is erg blij met de nieuwste aanwinst Anton Gaaei. De Deense verdediger, die overkwam van Viborg FF, komt Ajax versterken op de rechtsbackpositie. Mislintat licht tegenover Ajax TV toe waarom Ajax voor Gaaei heeft gekozen.

'Goede mentaliteit, sterk, loopvermogen, goede voorzet, jong. Een hoop kenmerken die goed bij Ajax passen. Volgens mij een van de beste spelers in Scandinavië op die positie. Ook al is hij nog jong.' Mislintat baseert zijn vertrouwen in Gaaei deels op de geschiedenis van Denen bij Ajax. 'Een goede aankoop voor ons, ook gezien onze historie met Deense spelers. Hij weet dat Ajax het begin is. Niet het einde. Het zit niet in zijn karakter om nu al te denken dat hij er is. Hij wil het nu gaan bewijzen. Dat is speciaal. Hij gaat net als de andere Denen leveren', aldus de Duitser.

Ondanks dat Gaaei nog maar twintig jaar is, denkt Mislintat dat de rechtsback niet per se hoeft te wennen. 'Hij is voor de toekomst, maar kan nu ook al spelen. Bij Viborg FF speelde hij bijna alles. Hij was onderdeel van het team dat vorig jaar heel succesvol was.' Gaaei werd afgelopen seizoen knap vierde in de Deense Superliga. Een plek die recht gaf op een beslissende play-off wedstrijd om een ticket voor de Conference League-kwalificatie. In dat duel werd met 0-1 verloren van FC Midtjylland.

'Rensch is voor mij de nummer één'

Bij Ajax zal Gaaei de concurrentiestrijd moeten aangaan met Devyne Rensch. De jonge rechtsback kende twee wisselvallige seizoenen en is niet altijd onomstreden geweest. Toch ziet Mislintat de éénvoudig Nederlands international voorlopig als eerste rechtsback. 'Devyne is voor mij nu nummer één, maar Gaaei is de uitdager. We hebben voor elke positie twee of drie goede spelers nodig. Eentje voor de toekomst, al zou hij ook morgen kunnen spelen.'

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.