Mislintat blij met komst Tahirović: 'Een van de grootste talenten op deze positie'

door NielsOpdam 184

Bron Ajax TV

Mislintat blij met komst Tahirović: 'Een van de grootste talenten op deze positie'

door NielsOpdam 184

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat vindt Benjamin Tahirović een van de grootste talenten op zijn positie. Dat vertelt de directeur voetbalzaken van Ajax in gesprek met Ajax TV. Woensdag werd de Bosnische middenvelder officieel gepresenteerd bij de Amsterdamse club. Hij komt over van AS Roma en heeft een vijfjarig contract getekend bij Ajax.

Foto: AJAX

Mislintat vertelt dat Tahirović 1.92 meter lang is en dat dat ook belangrijk is op zijn positie. De Duitser ziet de Bosniër als een verdedigende middenvelder en omschrijft de kwaliteiten van de nieuwe Ajacied. 'Hij kan goed koppen en heeft veel kracht, wat ook belangrijk is. Maar hij is ook erg snel voor zijn lengte en dat is natuurlijk goed.' Mislintat vindt dat de kersverse Ajacied ook al een ambitie moet hebben in Amsterdam. 'Zijn ambitie moet zijn om onmiddellijk basisspeler te worden', vertelt hij.

De Ajax-directeur vertelt dat Tahirović als verdedigende middenvelder in een 4-3-3 systeem speelt. 'Hij is naar mijn mening een van de grootste talenten die ik ooit op deze positie heb gezien. Natuurlijk moet hij zich ontwikkelen, maar dat kan hier en daar zullen wij hem bij helpen.' Volgens Mislintat heeft de aanwinst veel potentie om zich te ontwikkelen. 'Maar zijn huidige kwaliteiten zullen ons ook al helpen om meer te gaan winnen.'

'Het is niet makkelijk om voor Mourinho te spelen, die vraagt verdedigend en tactisch veel'

Bij AS Roma heeft de twintigjarige middenvelder al dertien wedstrijden in de Serie A gespeeld. Daarin heeft hij ook indruk gemaakt op Mislintat. 'Het is niet makkelijk om voor Mourinho te spelen, die vraagt verdedigend en tactisch veel. Hij is een van de beste verdedigende trainers ter wereld, met de meeste prijzen. Om op deze leeftijd je debuut te maken onder Mourinho, dat betekent een hoop.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.