Ajax Vrouwen laten niets heel van FC Zürich Frauen en ruiken groepsfase Champions League

door Wessel Kroon 85

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen de FC Zürich Frauen. Het vrouwenelftal won in Zwitserland met maar liefst 0-6 en staat daarmee met één been in de groepsfase van de Champions League. De return wordt op woensdag 18 oktober gespeeld op Sportpark De Toekomst.

Het dameselftal van de Amsterdammers begon goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten was het Quinty Sabajo die de doelvrouw van FC Zürich Frauen wist te passeren. Acht minuten later maakte Romee Leuchter bijna de 0-2, maar zij sloeg er niet in om oog in oog met de doelvrouw te scoren. Hierna volgden nog een aantal kleine kansen voor de Ajax Vrouwen, maar in de 34e minuut was het wel raak. Chasity Grant liep aan de linkerflank haar directe tegenstander eruit en maakte via een diagonaal schot de 0-2. Zo gingen de Ajax Vrouwen met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de rust namen de Ajax Vrouwen geen gas terug. Al na twee minuten was het Leuchter die de bal via de paal in het doel schoot en zo de 0-3 op het scorebord zette. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Leuchter die wist te scoren. Een lage voorzet van Grant werd door de spits van de Ajax Vrouwen in het doel geschoten.

Vlak na de 0-4 maakte Leuchter haar hattrick compleet. Leuchter ging achter een vrije trap staan en krulde op schitterende wijze de 0-5 binnen. Daarmee maakte ze een hattrick in 13 minuten. In de 65e minuut maakte Leuchter nog bijna haar vierde doelpunt van de avond, maar de paal stond in de weg. Vlak voor tijd zorgde Danique Tolhoek voor de kers op de taart. Met haar eerste doelpunt voor de Ajax Vrouwen zette zij de 0-6 op het scorebord. Zodoende hebben de Ajax Vrouwen zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in Amsterdam.

FT | FC Zürich Frauen - Ajax Vrouwen (0-6)

Opstelling Ajax Vrouwen:

Van Eijk; Noordam, Spitse, De Sanders, Weerden (De Klonia 83'); Sabajo (Noordman 61'), Van Gool, Yohannes (Tolhoek 74'); Grant (I. Hoekstra 83'), Leuchter, T. Hoekstra (Jansen 74').

Wissels Ajax Vrouwen:

Niënhuis, Van der Wal, De Klonia, I. Hoekstra, Jansen, Kardinaal, Keijzer, Noordman, Tolhoek, Verhoeve.

0-1 Quinty Sabajo (9')

0-2 Chasity Grant (34')
0-3 Romee Leuchter (48')
0-4 Romee Leuchter (56')
0-5 Romee Leuchter (60')
0-6 Danique Tolhoek (89')

- De return van deze laatste voorronde wordt volgende week woensdag (18 oktober) gespeeld op Sportpark de Toekomst. De winnaar plaatst zich definitief voor de Champions League.