Ajax Vrouwen plaatsen zich voor groepsfase Champions League na simpele zege op FC Zürich Frauen

door Wessel Kroon 86

De Ajax Vrouwen hebben zich woensdagavond definitief weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers wonnen in Zwitserland al met 0-6 van de FC Zürich Frauen, maar wonnen ook de thuiswedstrijd moeiteloos met 2-0. Zodoende schrijven de Ajax Vrouwen geschiedenis. Ze plaatsten zich namelijk nooit eerder voor het eindtoernooi van de Champions League.

De Ajax Vrouwen schoten uit de startblokken en kregen na twee minuten al een grote kans. Lily Yohannes liet een grote kopkans echter onbenut. Ruim tien minuten later kregen de Amsterdammers via Romée Leuchter twee kansen. De Ajax-spits wilde de bal tot tweemaal toe afleggen op Quinty Sabajo, maar de bal werd tot twee keer toe weggewerkt. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met de brilstand op het scorebord.

Ajax speelt goede tweede helft

De tweede helft was een stuk vermakelijker dan de eerste. In de 58e minuut was Ajax dichtbij de 1-0 via Leuchter. De spits van de Ajax Vrouwen kopte een voorzet van Ashleigh Weerden via de hand van de keeper van FC Zürich tegen de paal. Ruim tien minuten later kreeg Leuchter opnieuw een kopkans. Ze trok goed naar de eerste paal, maar kreeg haar hoofd niet goed tegen de bal.

Enkele minuten later was het dan eindelijk raak voor Leuchter. De Zwitserse keeper ging de fout in bij de vrije trap van de Ajacied, waardoor de ploeg van Suzanne Bakker op voorsprong kwam. Slechts vier minuten later was het opnieuw Leuchter die scoorde. Met een knap schot zette ze haar ploeg op 2-0. De Ajax Vrouwen kwamen via Soraya Verhoeve nog bijna op een 3-0 voorsprong, maar zij raakte de lat. Zodoende bleef het 2-0 en behaalden de Amsterdammers definitief de groepsfase van de Champions League.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Van Eijk; Noordam, Spitse (Kardinaal 62'), De Sanders, Weerden (Verhoeve 62'); Sabajo, Van Gool (Noordman 62'), Yohannes (Keijzer 81'); Grant, Leuchter (Tolhoek 81'), T. Hoekstra.

Wissels Ajax Vrouwen:

Niënhuis, Van der Wal, De Klonia, I. Hoekstra, Jansen, Kardinaal, Keijzer, Noordman, Tolhoek, Verhoeve.

1-0 Romée Leuchter (74')

2-0 Romée Leuchter (78')

- De winnaar van dit tweeluik plaatst zich definitief voor de groepsfase van de Women's Champions League.