Lamey lijkt te vertrekken bij Ajax; jeugdtrainer voerde al gesprekken met Nederlandse clubs

door Wessel Kroon 100

Lamey lijkt te vertrekken bij Ajax; jeugdtrainer voerde al gesprekken met Nederlandse clubs

door Wessel Kroon 100

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat Michael Lamey komend seizoen niet terugkeert in een rol als (assistent-)trainer in de jeugdopleiding van Ajax. De 44-jarige oefenmeester had tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen de leiding over Ajax O17, maar die rol zal komend seizoen worden vervuld door Paul Nuijten.

Lamey begon afgelopen seizoen als assistent-trainer van ex-Ajacied Martijn Reuser, maar laatstgenoemde legde zijn taken halverwege het seizoen neer, waarna Lamey de leiding over het O17-elftal kreeg. Als hoofdtrainer boekte hij sportieve successen met zijn ploeg door de presitigieuze Future Cup en de nationale beker voor O17-elftallen te winnen. Lamey hoopte dan ook komend seizoen opnieuw hoofdtrainer van Ajax O17 te zijn.

Echter, Ajax koos ervoor een andere weg in te slaan. Begin juni werd namelijk bekend dat niet Lamey, maar Nuijten de nieuwe hoofdtrainer wordt van Ajax O17. Nuijten is een oude bekende van 'Director of Football' Marijn Beuker, met wie hij bij Queen's Park al samenwerkte. Bij de Schotse tweededivisionist was Nuijten in eerste instantie jeugdtrainer, maar hij stond ook als interim-trainer al een keer langs de lijn bij het eerste elftal.

Interesse van Nederlandse clubs

De keuze van Ajax om Nuijten aan te stellen als nieuwe trainer van Ajax O17 was een teleurstelling voor Lamey. Om die reden staat de ex-profvoetballer dan ook niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Amsterdam. Lamey voerde al gesprekken met andere Nederlandse clubs. In het geval dat Lamey toch bij Ajax blijft, is het nog de vraag in welke rol. Alle elftallen in de midden- en bovenbouw hebben al een (nieuwe) trainer. De laatste vacante positie was die van hoofdtrainer van Ajax O19, maar eerder deze week werd duidelijk dat die positie vervuld gaat worden door Willem Weijs. Lamey zou bij Ajax dus terug moeten treden in een rol als assistent-trainer.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.