Ajax stelt Nuijten aan als nieuwe trainer voor O17

door Wessel Kroon 28

Bron Ajax Showtime

Ajax stelt Nuijten aan als nieuwe trainer voor O17

door Wessel Kroon 28

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft Paul Nuijten aangesteld als nieuwe trainer voor het O17-elftal. De Nederlander komt over van het Schotse Queen's Park en vervangt Michael Lamey bij de Amsterdamse talentenploeg. Met de komst van Nuijten heeft Ajax een vacante positie in de jeugdopleiding ingevuld.

De trainerssituatie was lang een vraagteken bij Ajax O17. Oud-Ajacied Martijn Reuser begon afgelopen zomer als trainer, maar legde halverwege het seizoen zijn taken neer. Sindsdien werd zijn rol overgenomen door Lamey, die daarvoor al assistent was van Reuser. Onder Lamey boekte de ploeg sportieve successen. Zo won Ajax O17 dit seizoen de presitigieuze Future Cup en de nationale beker.

Vanaf het begin van het volgende seizoen staat Nuijten dus voor de groep. De oefenmeester is een oude bekende van 'Director of Football' Marijn Beuker. Het duo werkte namelijk al samen bij Queen's Park, tot Beuker in november 2023 de overstap naar Ajax maakte. Beuker heeft een hoge pet op van Nuijten, aangezien hij zijn ex-collega een aantal maanden geleden al op de korrel had. Nu is dus duidelijk dat Nuijten inderdaad de nieuwe trainer van Ajax O17 wordt.

Eerder actief in Nederland

Nuijten was voor zijn periode bij Queen's Park al een periode actief in Nederland. Hij begon als jeugdtrainer bij VV UNA en maakte in 2017 de overstap naar de jeugdopleiding van Willem II. Bij de club uit Tilburg was hij eerst assistent-trainer van O19, waarna hij hoofdtrainer van O18 werd. In 2022 stak hij het Kanaal over om aan de slag te gaan bij Queen's Park. Daar heeft hij in korte tijd diverse functies vervuld. Zo begon hij als hoofd jeugdopleiding, maar werd hij al gauw assistent-trainer van het eerste elftal. In december stond hij zelfs al een keer als interim-trainer voor de ploeg die uitkomt op het tweede niveau van Schotland.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.