KNVB besluit: wedstrijden betaald voetbal worden niet uitgesteld

door Bart Veenstra 281

Bron KNVB

KNVB besluit: wedstrijden betaald voetbal worden niet uitgesteld

door Bart Veenstra 281

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft besloten de wedstrijden in het betaalde voetbal niet uit te stellen. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond woensdagmiddag via de officiële kanalen.

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet - in het kader van de nieuwe coronamaatregelen - bekend dat de wedstrijden in het betaalde voetbal de komende drie weken zonder publiek gespeeld moeten worden. Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of het mogelijk was om wedstrijden te verplaatsen, zodat er later wél toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

De afgelopen dagen sprak de KNVB met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Uit deze gesprekken werd geconcludeerd dat het vrijwel ongelijk blijkt om duels op te schuiven. Bovendien is het risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is.

De wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden dan ook niet uitgesteld. 'Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt', schrijft de KNVB.

Tot slot laten de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie weten dat ze van 'Den Haag' graag willen horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. 'Want daar draait het betaald voetbal vooral om!'

Welke wedstrijden speelt Ajax zonder publiek?

Ajax speelt de komende drie wedstrijden in de Eredivisie zonder publiek. De Amsterdammers gaan zondag op bezoek bij RKC Waalwijk, waarna de week erna het uitduel met Sparta Rotterdam wacht. Tussendoor gaat Ajax op 24 november op bezoek bij Besiktas in het Turkse Istanbul. Op donderdag 2 december speelt Ajax thuis tegen Willem II. Of Ajax op dinsdag 7 december in de Champions League tegen Sporting Portugal in een leeg stadion speelt, is nog niet definitief.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties