Betaald voetbal vindt doorgang in lege stadions

door Justin Fokkens 123

Bron AD

Betaald voetbal vindt doorgang in lege stadions

door Justin Fokkens 123

Bron AD

Laatst geüpdatet

De wedstrijden in het betaald voetbal zullen het komend weekend gewoon doorgang vinden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Veel clubs wilden de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gedurende de geldende lockdown stilleggen, in de hoop dat er over drie weken weer met publiek gespeeld mag worden. Zo ver komt het dus echter niet.

Vanmorgen hadden de clubs contact via een videocall. Namens Ajax waren commercieel directeur Menno Geelen en Suzanne Adriaansen aanwezig. Uit onderzoek van de KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie blijkt echter dat het stilleggen van de competities niet zo makkelijk zal zijn. Zo is het bijvoorbeeld zeer onduidelijk of de stadions na afloop van de afgekondigde lockdown, vanaf 4 december 18.00 uur, wel weer direct publiek mogen toelaten. Nu experts de verwachting uitspreken dat de piek in het aantal besmettingen nog bereikt moet worden, lijkt dit hoogst onwaarschijnlijk.

Daarnaast wordt in Zeist ook betoogd dat het afwerken van competitiewedstrijden op of rond de feestdagen voor moeilijkheden zou zorgen, omdat de benodigde politie-inzet op korte termijn niet meer kan worden gefaciliteerd. Ook ESPN is er op tegen dat er wekenlang geen competitiewedstrijden worden uitgezonden.

Ook verdeeldheid onder spelers

Ook onder de spelers en trainers binnen het betaald voetbal is er geen eenduidige voorkeur voor het stilleggen van de competities. Zo geeft een groep spelers aan wel graag een winterstop te willen, zodat zij ook de gelegenheid hebben om hun familie gedurende de feestdagen op te zoeken. Bovendien denken enige trainers dat een zeer druk schema na de jaarwisseling, gecombineerd met kleine selecties, voor moeilijkheden zal zorgen.

Dit alles brengt de conclusie met zich mee dat er de komende weken in lege stadions gevoetbald zal gaan worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties