FC Twente doet uiterste poging om Eredivisie alsnog op te schorten

door Bart Veenstra 43

Bron Tubantia

FC Twente doet uiterste poging om Eredivisie alsnog op te schorten

door Bart Veenstra 43

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

FC Twente onderneemt woensdagochtend een uiterste poging om de Eredivisie alsnog op te schorten, zo meldt Tubantia. Om 11.30 uur staat er een laatste videocall met alle clubs op de rol.

Het is inmiddels vrijwel zeker dat er komend weekeinde gewoon gevoetbald wordt, zij het zonder publiek. FC Twente ziet dat niet zitten en de club uit Enschede is in dat opzicht niet de enige. Het kabinet heeft een compensatie beloofd voor de gemiste inkomsten, maar volgens financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld van FC Twente is dat bij 'lange na niet toereikend'.

'Wij zitten nog in de afhandeling van de vorige compensatie en nu komt dit er nog weer bovenop', aldus de directeur. Hij rekende al uit dat het spelen zonder publiek tegen Feyenoord minimaal negen ton aan omzet kost.

Supporters niet blij met doorgaan Eredivisie

De beslissing over het door laten gaan van de Eredivisie lijkt al gevallen te zijn, maar desondanks komen de club woensdagochtend nogmaals bij elkaar. Supporters van meerdere clubs zijn het er niet mee eens dat er gevoetbald wordt. Zij vinden dat de clubs te snel overstag zijn gegaan toen een compensatie in het vooruitzicht werd gesteld.

In hun ogen wordt er in dat opzicht totaal geen rekening gehouden met het belang van de fans. Of er na de lockdown van drie weken wel met publiek gevoetbald mag worden, is gezien het huidige aantal coronabesmettingen en het aantal patiënten in het ziekenhuis erg twijfelachtig.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties