[Update] Komend weekeinde waarschijnlijk gewoon betaald voetbal

door Bart Veenstra 119

Bron De Telegraaf, Algemeen Dagblad

[Update] Komend weekeinde waarschijnlijk gewoon betaald voetbal

door Bart Veenstra 119

Bron De Telegraaf, Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De KNVB maakt woensdagochtend bekend of de komende twee speelronden in het betaalde voetbal uitgesteld kunnen worden. Dat meldt Jeroen Kapteijns, journalist van De Telegraaf, dinsdag via Twitter.

'De KNVB geeft aan dat de beslissing over al dan niet uitstel van de komende twee speelronden morgenochtend (woensdag, red.) valt', schrijft Kapteijns. 'Een meerderheid van de clubs heeft om financiële redenen om uitstel gevraagd, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan', aldus de verslaggever, die daarmee doelt op onder meer de goedkeuring van lokale overheden.

Onder meer PSV en Feyenoord zouden graag zien dat de komende speelronden in de Eredivisie verplaatst worden. 'Voetbal speel je om de supporters te vermaken en daarmee hebben we een maatschappelijke rol. Het betaald voetbal heeft al bewezen dat het op een veilige manier iets leuks kan bieden in weinig opbeurende tijden', gaf Feyenoord maandag nog aan. De club geeft aan dat een wedstrijd zonder publiek voor Feyenoord al snel negen ton aan omzetverlies betekent.

Ajax wil Eredivisie niet stop zetten

Ajax is echter voorstander van voortzetting van de competitie. Erik ten Hag liet dit zondag weten bij ESPN. 'Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen', zei Ten Hag. 'Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen.'

Update - 14.30 uur (16 november 2021) - Komend weekeinde waarschijnlijk gewoon betaald voetbal

Het lijkt erop dat er komend weekeinde gewoon gevoetbald wordt in het betaalde voetbal. Dat meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De clubs in het betaalde voetbal moeten er nog wel een officieel statement over naar buiten brengen, terwijl de beslissingen in Den Haag uiteraard nog worden afgewacht.

Aanvankelijk hadden de clubs het standpunt ingenomen om de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie stil te leggen. De videocall van dinsdagochtend heeft echter andere inzichten gegeven. De besluitvorming zou sterk beïnvloed zijn door de compensatieafspraken die met 'Den Haag' kunnen worden gemaakt.

Denk jij dat Davy Klaassen het openingsdoelpunt maakt tegen Noorwegen? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Wedden op WK-kwalificatievoetbal met onder meer Nederland en België in actie? Check hier wat de bookmakers verwachten!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties