Kjær verlaat Ajax voor avontuur bij FK Bodø/Glimt

door Jesse ter Haar 30

Bron Ajax.nl

Kjær verlaat Ajax voor avontuur bij FK Bodø/Glimt

door Jesse ter Haar 30

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jeppe Kjær Jensen verlaat Ajax voor FK Bodø/Glimt, zo is te lezen op Ajax.nl. De verhalen gingen al en dinsdag kwamen beide clubs tot overeenstemming over een deal om het tot 30 juni 2023 lopende contract van Kjær af te betalen dan wel nietig te verklaren.

De Deense jeugdinternational stond sinds de zomer van 2020 onder contract bij Ajax. Destijds kwam hij over van de jeugdopleiding van AC Horsens. Wat volgde, was een periode van twee jaar in de jeugdopleiding van de club, waarna hij in de zomer van 2022 de stap naar Jong Ajax zette. Op 12 september maakte hij tijdens Jong Ajax - NAC Breda zijn debuut in het betaalde voetbal en daar zou hij later nog één duel aan toevoegen. Op 31 oktober speelde hij drie minuten mee tegen Willem II.

Zodoende heeft het Deense talent de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. Hij was de jongste speler ooit om te debuteren op het hoogste niveau van Denemarken en dus zal hij vol goede hoop naar Nederland zijn gekomen. Het bleef voor hem dus echter vooral bij jeugdvoetbal. Wel kwam hij dit seizoen nog drie duels in actie in de UEFA Youth League. Thuis tegen Napoli wist hij zelfs te scoren tijdens een 5-1 zege.

FK Bodø/Glimt in Conference League

Het seizoen in Noorwegen zit er reeds op en dus komt Kjær bij FK Bodø/Glimt in een merkwaardige situatie terecht. De competitie begint pas in april weer, maar in februari komt de club wel in de Conference League uit. Door een derde plek tijdens de groepsfase van de Europa League mag de club het in de eerste ronde van de knock out-fase van het derde Europese toernooi opnemen tegen Lech Poznan.

Bestel diverse items in de Ajaxshop nu met 40% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.