Kaplan lijkt tegen FC Utrecht zijn basisdebuut te gaan maken

door Robin Ridder 102

Kaplan lijkt tegen FC Utrecht zijn basisdebuut te gaan maken

door Robin Ridder 102

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan lijkt kort na zijn debuut ook al zijn basisdebuut te gaan maken in Ajax 1. De Turkse verdediger lijkt naar voren worden geschoven vanwege het wegvallen van Josip Šutalo. De centrumverdediger viel tijdens AZ - Ajax positief op waardoor de keuze voor hem logisch lijkt.

'We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal. Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Sutalo deze week is uitgevallen op de training,' zegt John van 't Schip op de Ajax kanalen.

Naast het blessure-nieuws gaat de trainer ook nog in op het systeem tijdens AZ - Ajax. We moeten er niet raar van opkijken als Ajax tegen FC Utrecht ook weer met vijf verdedigers aan de aftrap zal verschijnen. 'We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren. Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden.'

Van 't Schip sprak met Anton Gaaei

Anton Gaaei stond afgelopen weekend op rechtsback in het 5-3-2 systeem. De Deen wist geen potten te breken en werd er voor rust al afgehaald door zijn trainer. Na zijn optreden in Alkmaar kreeg hij te maken met veel haatreacties. Van 't Schip heeft hierover gesproken met de verdediger. 'Ik heb in De Arena een tijdje met hem gesproken. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het te verwerken. We hebben hem twee tot drie dagen gegeven om rust te krijgen in zijn hoofd.'

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.