Jong Ajax viert rentree Van Axel Dongen en Misehouy met vierde thuiszege op rij

door BadembaBarrie 322

Jong Ajax weet weer wat winnen is. Na het 3-3 gelijke spel in Den Bosch, won de ploeg van Dave Vos voor de vierde maal op rij in eigen huis. Jong FC Utrecht kreeg de betere en grotere kansen, maar Jong Ajax ging er beter mee om. Doelpunten van David Kalokoh en Stanis Idumbo Muzambo leverden de Amsterdamse beloften uiteindelijk een 2-1 overwinning op.

De wedstrijd op De Toekomst had maar weinig om het lijf. Jong Ajax begon nog wel dreigend en kreeg in de openingsfase een vrije trap op de rand van de zestien en een kop kans voor Olaf Gorter. De vrije trap kwam echter niet verder dan de muur, terwijl Gorter de bal met zijn hoofd voorlangs werkte.

De bezoekers uit Utrecht wisten er zo mogelijk nog minder tegenover te stellen en creëerden, op een enkele dreigend uitziende voorzet na, lange tijd helemaal geen kansen. Iets na het halfuur werden ze echter tweemaal gevaarlijk en dat leverde één doelpunt op. Wessel Kooy was het eindstation van een plots vlugge combinatie en werkte de 0-1 in de korte hoek binnen.

Dat Utrechtse feestje duurde echter niet lang, want binnen drie minuten stond het alweer gelijk. Jaydon Banel was ter hoogte van de achterlijn doortastender dan zijn tegenstander en hield de bal binnen. Hij trok het leerwerk laag voor, de zestien in, waar David Kalokoh in de spits opdook en op dito wijze de 1-1 op alweer op het bord zette.

Na rust was de wedstrijd beduidend leuker en kregen beide ploegen meerdere kansen. Zo was Gorter namens Jong Ajax weer dichtbij, maar stuitte hij op oud-Ajacied Calvin Raatsie. Namens Jong Utrecht kwamen Silas Andersen en Jesse van de Haar dicht in de buurt van een doelpunt. Eerstgenoemde wist de bal na een fraaie aanname echter niet op doel te krijgen, terwijl Van de Haar in de één op één gestuit werd door Tom de Graaff.

Zo was Utrecht de gevaarlijkere ploeg, maar greep Jong Ajax de voorsprong. Raphaël Sarfo wist een lastige bal knap te controleren en mee te nemen. De lage voorzet viel vervolgens precies tussen keeper en verdediging in en belandde bij de tweede paal, waar Stanis Idumbo Muzambo de 2-1 op het bord zette.

Het doelpunt bleek de laatste actie van de jonge Belg, want hij werd direct vervangen door Amourricho van Axel Dongen, die terugkeerde van een blessure. Datzelfde gold voor Gabriël Misehouy, die gelijktijdig zijn rentree maakte als vervanger van Nassef Chourak.

Hun rentree was mooi, maar een enorme impact op het spel hadden de twee niet. Jong Ajax zakte aanvallend toch weer wat weg na de voorsprong, terwijl de bezoekers op zoek gingen naar de gelijkmaker. Daar waren ze een paar keer ook gevaarlijk dichtbij, maar De Graaff keepte een uitstekende wedstrijd. Aurelio Oehlers leek van dichtbij de 2-2 op het bord te zetten, maar zag de doelman van Jong Ajax met een uitstekende reflex op tijd in de korte hoek liggen. Even later dacht ook Rafik El Arguioui de gelijkmaker op het bord te zetten, maar ook hij vond De Graaff op zijn pad.

Diep in de blessuretijd kreeg Utrecht nog een corner en dus besloot Raatsie mee te gaan. Het leidde uiteindelijk tot balverlies en Misehouy zag het doel open liggen. Vanaf eigen helft probeerde hij het met zijn linker en hoewel de bal op het doel afrolde, ging dat met net te weinig kracht om tot een doelpunt te leiden. Zo bleef een slotakkoord uit, maar won Jong Ajax dus wel met 2-1.

De Graaff; Sarfo, Aertssen, Kaplan, Agougil; Brandes, Chourak (Misehouy 62'), Gorter (Chahid 62'); Kalokoh, Idumbo Muzambo (Van Axel Dongen 62'), Banel (Henry 46').

Kremers, Van Axel Dongen, Chahid, Misehouy, Alders, Janse, Speksnijder, Henry.