Jan van Halst in Branie: ‘Op Ihattaren kun je verliefd worden’

door Bart Veenstra 28

Bron Ajax Showtime

Jan van Halst in Branie: ‘Op Ihattaren kun je verliefd worden’

door Bart Veenstra 28

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het is vandaag Deadline Day en dat betekent dat er nog van alles kan gebeuren rondom Ajax. Wat zeker is, is dat Mohamed Ihattaren Ajacied is. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gaan presentator Menno Pot en zijn gasten Dick Sintenie (Ajax-watcher van Het Parool), Bart Veenstra (hoofdredacteur Ajax Showtime) én Jan van Halst (oud-Ajacied en analist) in op deze transfer.

De meningen over de komst van Ihattaren in de studio zijn verdeeld. Waar Dick Sintenie vrij sceptisch is, zijn Bart Veenstra, Menno Pot en Jan van Halst een stuk enthousiaster. Van Halst: 'Ik beschouw het als een interessant en leuk project voor Ajax. Maar hij begint wel onderaan het laddertje: met Jong Ajax uit naar FC Dordrecht en het dáár laten zien. Hij moet zich realiseren dat hij het dáár moet laten zien.'

Van Halst is deze week de speciale gast in Branie. Met de voormalig middenvelder gaan we in Branie twintig jaar terug in de tijd. In die periode pakte Van Halst met Ajax de landstitel, terwijl hij eerder in dat seizoen nog door toenmalig trainer Co Adriaanse verbannen was naar kleedkamer 2. Onder Ronald Koeman werd Van Halst basisspeler en pakte hij met Ajax in Nijmegen de landstitel.

Bijzonder kampioenschap in 2002

Tijdens Branie vertelt Van Halst uitgebreid over zijn Ajax-periode. Denk aan zijn eerste seizoen (1999/2000). Een seizoen dat voor Ajax niet bepaald rooskleurig was. Ook gaat Van Halst in op zijn trainers Jan Wouters, Hans Westerhof, Adriaanse en Koeman. En wat te denken van teamgenoten als Mido, Zlatan Ibrahimovic, Cristian Chivu en Andy van der Meijde.

Van Halst kijkt met enorm goede en trotse gevoelens terug op zijn Ajax-periode. 'Zelfs tijdens dat rampzalige seizoen 1999-2000, toen Ajax in een flinke identiteitscrisis zat, heb ik het er altijd wel naar mijn zin gehad. Ik heb vreselijk veel geleerd bij Ajax. Intern was het zelfs toen een warme club. Er werkten echt lieve mensen.'

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.