Hlynsson merkt andere sfeer bij Ajax: 'Meer plezier op het veld en in de kleedkamer'

door Wessel Kroon 88

Bron Ajax Showtime

Kristian Hlynsson had zaterdagavond een grote bijdrage aan de 2-4 overwinning van Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. De jonge IJslander bekroonde een sterke tweede helft met een doelpunt en een assist. Het is voor Hlynsson al zijn zesde doelpunt van het seizoen en zijn rol in het elftal van trainer John van 't Schip wordt steeds belangrijker.

Ajax was in de eerste helft een stuk minder efficiënt dan in de tweede helft en dat zag Hlynsson zelf ook. 'In de eerste helft had het beter gekund, maar in de tweede helft speelden we een stuk beter. Dat geldt ook voor mijn eigen wedstrijd. Ik vond dat ik een matige eerste helft speelde, maar ik speelde een stuk betere tweede helft', aldus de IJslander.

Niet alleen Hlynsson speelde een sterke wedstrijd, ook Brian Brobbey blonk uit. De spits had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning op Heracles. Hlynsson ervaart de samenwerking met zijn spits als zeer prettig. 'Het is heel fijn. Hij is een geweldige speler om mee samen te spelen. Hij kan de bal vasthouden en terugspelen. Daarmee creëert hij een heleboel kansen voor het team. Daar heb ik veel aan.'

Plek drie in zicht

Door de overwinning op Heracles legt Ajax de druk bij de concurrenten. Het gat met nummer drie FC Twente is nog maar drie punten, terwijl de Amsterdammers momenteel gelijk staan in punten met AZ. Er is dus echt weer iets om voor te spelen, zo merkt ook Hlynsson. 'Er is een stuk meer plezier in het team op het veld, maar ook in de kleedkamer. We zetten de druk weer op de teams die boven ons staan', besluit het talent.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)