Hlynsson helpt Jong Ajax met benutte strafschop aan overwinning in Venlo

door BadembaBarrie 243

Bron AS

Hlynsson helpt Jong Ajax met benutte strafschop aan overwinning in Venlo

door BadembaBarrie 243

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft in Limburg drie punten uit het vuur gesleept. Op bezoek bij VVV-Venlo kwamen de Amsterdamse beloften geen moment tot écht uitgespeelde kansen. Een penalty in de slotfase was echter prooi voor Kristian Hlynsson, die Jong Ajax vanaf elf meter naar drie punten schoot: 0-1.

Jong Ajax’ laatste duel, op bezoek bij Jong FC Utrecht, was alles behalve sprankelend en de wedstrijd in Venlo toonde in dat opzicht vele gelijkenissen. Jong Ajax had het balbezit en ging op zoek naar kansen. Aanvallend was het echter maar zelden in staat om de Venlose verdediging aan het zweten te brengen. Een geslaagde combinatie tussen Mika Godts, Stanis Idumbo Muzambo en Kristian Hlynsson stelde laatstgenoemde in staat Christian Rasmussen te bedienen. De Deen kwam echter niet tot een lekker schot en moest het doen met een hoekschop die niets opleverde.

Hlynsson was wel de man van wie het spaarzame Amsterdamse gevaar kwam in de eerste helft. Zo kon de IJslander op een gegeven moment vrij uithalen vanaf de rand van de zestien, maar lag doelman Ennio van der Gouw op tijd in de hoek om een goal te voorkomen. De daaropvolgende corner kwam eveneens van de voet van Hlynsson en werd door Patrickson Delgado nog bijna in de korte hoek geknald. De Ecuadoriaan zag zijn knappe inzet echter net naast vliegen.

Dat hij een aardig schot in de benen heeft bewees Delgado andermaal na een klein halfuur, ditmaal op aangeven van Godts. De poging was hoger en dwong Van der Gouw nu wel tot actie, maar kon het de doelman ook nu niet lastig genoeg maken.

Jong Ajax had duidelijk het betere van het spel en zeker als het tempo omhoog ging en de beloften de bal van flank naar flank lieten gaan, wist VVV vaak niet waar het het zoeken moest. De doelpogingen bleven echter beperkt tot schoten van vlak buiten de zestien en onder meer Delgado en Idumbo Muzambo waren daar niet heel succesvol mee.

De tweede helft begon in ieder geval al een stuk levendiger dan het eerste bedrijf. Namens Jong Ajax knalde Godts een ogenschijnlijk mislukte voorzet van Ar’jany Martha net naast. Balverlies van Patrickson Delgado vlak voor de eigen zestien leverde aan de overzijde vervolgens een grote kans voor Levi Smans in. Het zat de aanvaller van VVV echter niet mee in de afronding. Zijn eerste kans knalde hij hard naast. Jong Ajax leek even in paniek en gaf de thuisploeg de kansen cadeau. Mijnans kreeg de bal in de zestien zomaar in de voeten gespeeld, maar wist Tom de Graaff met zijn schot niet te verschalken.

De doelman moest sowieso veel in actie komen in het tweede bedrijf. Uit hoekschoppen werd VVV meermaals gevaarlijk. Robin Lathouwers en Richard Sedlacek kregen kansen, maar het vizier stond niet op scherp en als het dat wel stond, gold hetzelfde voor De Graaff. Jong Ajax kwam op zijn beurt nog altijd niet tot uitgespeelde kansen. Schoten van buiten de zestien bleven het devies voor de Amsterdamse beloften en dat leverde nog altijd niets op.

Een kleine tien minuten voor tijd kregen de bezoekers echter ineens een uitgelezen kans op de winst. Martha ging ogenschijnlijk makkelijk over het been bij zijn tegenstander, maar scheidsrechter Jesse Rozendal wees, tot woede van het thuispubliek, naar de stip. Hlynsson eiste de bal op en plaatste het feilloos in zijn rechterhoek. Van der Gouw ging nog wel de juiste kant op, maar kon de 0-1 niet voorkomen.

Buiten het doelpunt om kende Jong Ajax nog hoogtepunten in het debuut van zowel Oualid Agougil als David Kalokoh. Van VVV hadden de bezoekers na de 0-1 weinig meer te vrezen. Het doelpunt had een duidelijk verlammend effect op zowel spelers als publiek. Jong Ajax kreeg nog wel een megakans op 0-2. Godts ging op een leeg doel af, nadat Van der Gouw mee was bij een hoekschop en niet op tijd terug kon komen. Vanaf randje zestien hoefde Godts de bal alleen maar op doel te tikken, maar daar slaagde hij niet in. Het leerwerk rolde voorlangs, maar op de zege van Jong Ajax had het geen effect meer. Het eindigde in Venlo in 0-1.

Opstelling VVV-Venlo:

Van der Gouw; Lathouwers (Dekker 76'), Dirks, Ketting, Janssen; De Boer, Sedlacek, Klaasen (Van Rooijen 46'), Allouch (Huisman 76'); Smans (Venema 65'), Braken

Wissels VVV-Venlo:

Craenmehr, Zima, Koglin, Van Rooijen, Venema, Kluskens, Dekker, Kristinsson, Huisman, Henderikx, Yasar

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Jermoumi (Henry 70'), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Delgado (Brandes 59'), Hlynsson, Godts; Martha (Kalokoh 88'), Rasmussen (Agougil 70'), Idumbo Muzambo.

Wissels Jong Ajax:

Kremers, Brandes, Henry, Chahid, Agougil, Kalokoh.

Doelpunten:

0-1 Kristian Hlynsson (83' pen.)

Denk jij dat Jong Ajax wint op bezoek in Venlo?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.