Heitinga verlengt contract bij Ajax tot en met medio 2025

door NielsOpdam 150

Bron Ajax

Heitinga verlengt contract bij Ajax tot en met medio 2025

door NielsOpdam 150

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

John Heitinga heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot en met 30 juni 2025. Dat meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Het contract van de trainer van Jong Ajax liep tot en met 30 juni 2023 en wordt nu met twee jaar verlengd.

Heitinga is sinds de zomer van 2021 hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij heeft verschillende trainersfuncties gehad binnen de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. De oud-verdediger was in het seizoen 2016-2017 assistent-trainer van Marcel Keizer bij Jong Ajax. Tussen 2017 en 2021 was hij de hoofdtrainer van het hoogste jeugdteam van de club, Ajax O18.

Heitinga vertelt dat zijn contractverlenging hem trots maakt. 'En bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt', begint de trainer van Jong Ajax. Heitinga staat naar eigen zeggen met veel plezier voor de groep talenten bij Jong Ajax. 'Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau. De nieuwe verbintenis geeft mij de ruimte om ook mijzelf nog verder te ontwikkelen als trainer bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is.'

Hamstra: 'Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht'

Technisch manager Gerry Hamstra is eveneens tevreden met de contractverlenging van Heitinga. Hij geeft aan 'heel blij' te zijn met de langere verbintenis. 'Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht. Wij zijn heel blij met de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien en hebben er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren van grote waarde zal zijn voor de club.'

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.