Heitinga wil volgende stap zetten met Jong Ajax: 'Teamontwikkeling moet naar negentig minuten'

door Jesse ter Haar 10

Bron NH Sport

John Heitinga, trainer van Jong Ajax, kijkt terug op een bewogen wedstrijd tegen FC Dordrecht. De beloften van Ajax beleefden een matige eerste helft, maar na rust toonden de talenten karakter en knokten zij zich naar de drie punten.

'Voor de neutrale toeschouwer was het een waanzinnige wedstrijd om te kijken', aldus Heitinga tegenover NH Sport. 'Je begint de wedstrijd heel erg goed. We wisten voorafgaand aan het duel al hoe zij ons pijn konden doen. Dat was vooral vanuit omschakelmomenten en standaardsituaties. Dat gebeurt en dat doen wij niet goed. Dan ga je met 2-1 de rust in en zie je wat koppies hangen.'

Tijdens de thee was het dan ook aan de oefenmeester om met een oplossing te komen. 'Ik heb twee wissels toegepast en we moesten doorgaan in onze veldbezetting. In de tweede helft zijn we wat meer echt met buitenspelers gaan spelen. We creëerden ruimte voor de middenvelders en wilden de juiste mensen aan de bal krijgen. Dat gebeurt en dan maak je een paar hele goede goals.'

Leerpunten Jong Ajax

Het mondde uit in een nipte 3-4 overwinning en daar is voor Heitinga in elk geval één positief punt uit te halen. 'Je ziet dat wij het vermogen hebben dat je niet blijft hangen in een teleurstelling. Dat siert de jongens ook. We hebben een jonge ploeg en de individuele ontwikkeling is zichtbaar. De teamontwikkeling moet naar negentig minuten.'

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!