Gorter verlaat Ajax en kiest voor avontuur bij het Italiaanse U.S. Lecce

door Bram Bark 124

Bron U.S. Lecce

Gorter verlaat Ajax en kiest voor avontuur bij het Italiaanse U.S. Lecce

door Bram Bark 124

Bron U.S. Lecce

Laatst geüpdatet

Olaf Gorter vervolgt zijn carrière bij het Italiaanse U.S. Lecce, zo valt te lezen op de website van de club. Na zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax te hebben gespeeld kiest de middenvelder voor een avontuur in het buitenland. Gorter begon afgelopen seizoen als dispensatiespeler in Ajax O18, maar haakte al snel aan bij Jong Ajax. In de komende dagen zal hij medisch gekeurd worden bij U.S. Lecce.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Gorter debuteerde op 20 oktober 2023 voor Jong Ajax in het met 4-0 verloren uitduel tegen FC Dordrecht. Vanaf speelronde 13 op 6 november tegen Willem II maakte hij vrijwel steevast deel uit van de selectie van - toen nog - trainer Dave Vos. Gorter beschikte in Amsterdam nog over een jeugdcontract.

U.S. Lecce komt uit in de Serie A. De ploeg kroonde zich in het seizoen 2021/22 tot kampioen van de Serie B en werd in de seizoenen daarop achtereenvolgens zestiende en veertiende op het hoogste Italiaanse niveau. De negentienjarige Gorter komt in een jonge selectie terecht. De gemiddelde leeftijd bij het eerste elftal van de Italianen is nog geen 24 jaar. Gorter sluit in eerste instantie aan bij de U.S. Lecce O20.

Tijd bij Ajax en buitenlands avontuur

Gorter knokte zich afgelopen seizoen in de selectie van Jong Ajax en werd daar voornamelijk gebruikt als middenvelder. Echter was hij niet altijd middenvelder. Gorter stond in de jongere jeugdelftallen namelijk vaak opgesteld als centrale verdediger.

Voor de multifunctionele voetballer is de stap naar het buitenland wellicht minder spannend dan voor anderen. Gorter woonde in zijn jeugd in Singapore en Australië alvorens hij naar Nederland verkaste en via BFC uit Bussum in de jeugdopleiding van Ajax neerstreek. In Singapore voetbalde hij op jonge leeftijd JSSL Arsenal. Die club is inderdaad gelieerd aan de Engelse grootmacht en maakt ook gebruik van hetzelfde logo.

Verdien 50 keer je inzet als Nederland van Engeland wint! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.