Gorter over laserlampje tijdens penalty: 'Ik ben daar niet de moeilijkste in'

door Brent Tomassen 62

Bron Ajax TV

Gorter over laserlampje tijdens penalty: 'Ik ben daar niet de moeilijkste in'

door Brent Tomassen 62

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jay Gorter heeft zich weinig aangetrokken van de supporters van Ludogorets die hem vlak voor de benutte penalty van de Bulgaarse ploeg in het gezicht schenen met een laserpen. De doelman vindt dat dergelijke provocatie er ook een beetje bij hoort.

'De temperaturen hier zijn hoog en het is een stroef veld', vertelt Gorter in gesprek met Ajax TV als hem gevraagd wordt waarom hij denkt dat Ajax in de tweede helft minder was dan voor rust. 'Heel benauwd, dus het hakte er wel een beetje in bij de jongens. Dan is het zaak om snel die vierde te maken en het dicht te houden. Buiten die penalty hebben we dat goed gedaan, denk ik.'

Voorafgaand aan de strafschop werd Gorter vanaf de tribune in zijn ogen geschenen met een laserlampje. 'Ik zei tegen de scheidsrechter: ik krijg wat lasers in mijn gezicht, laten we degene die het doet vinden. Dat was misschien ook een mental game met de nemer', lacht de goalie. 'Uiteindelijk schiet hij hem goed in, maar ik zal niet weggaan voor een laserpen. Daar hebben we stewards voor, toch? Het zijn ook wel mooie dingen waar je van kan leren. Ik ben daar niet de moeilijkste in.'

'Het zijn allemaal mental games en dat is leuk'

De keeper legt uit dat hij zelf ook niet vies is van een beetje provocatie. 'Ik ben ook wel iemand die voor de nemer gaat staan. Het zijn allemaal mental games en dat is leuk.' Uiteindelijk werd de penalty wel benut. 'Ik zat wel in de goede hoek, maar hij wacht lang waardoor ik ook moet wachten. Penalty's zijn eigenlijk net een gokkast en ik trok nu niet aan het langste eind. Misschien volgende week of die week erop', besluit Gorter met een lach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.