FIFA opent zaak tegen Argentijnse en Nederlandse bond

door Wessel Kroon 136

Bron Voetbalprimeur

FIFA opent zaak tegen Argentijnse en Nederlandse bond

door Wessel Kroon 136

Bron Voetbalprimeur

Laatst geüpdatet

De FIFA gaat onderzoek doen naar de ongeregeldheden die na de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland plaatsvonden. De organisatie is niet blij met de gebeurtenissen en grijpt dus in. Het onderzoek loopt zowel tegen de Argentijnse bond (AFA) als de Nederlandse bond (KNVB).

De tuchtcommissie gaat onderzoek doen naar 'mogelijke overtredingen' en 'ongepast gedrag van spelers en officials' na het einde van de wedstrijd in de kwartfinale van het WK in Qatar. Het ging zowel tijdens als na de wedstrijd behoorlijk mis tussen de spelers van beide teams, terwijl ook enkele stafleden het met elkaar aan de stok kregen. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz moest maar liefst 17 gele kaarten trekken, maar krijgt achteraf veel kritiek omdat hij inconsequent floot en de wedstrijd niet onder controle had. Beide ploegen uitten na afloop van het duel hun onvrede over de arbiter.

Ondertussen is de FIFA niet blij met de gebeurtenissen na het einde de wedstrijd. Meerdere spelers kregen het na de winnende strafschop van Lautaro Martínez met elkaar aan de stok, terwijl Lionel Messi verhaal kwam halen bij Edgar Davids en Louis van Gaal.

De FIFA is naar aanleiding van deze gebeurtenissen dus een onderzoek gestart. De wereldvoetbalbond onderzoekt of Argentinië artikel 12 en 16 (wangedrag van spelers en scheidsrechters en orde en veiligheid in wedstrijden) overtreden heeft, terwijl Oranje alleen verdacht wordt van het overtreden van artikel 12.

Argentinië-doelman Emiliano Martínez uitte na afloop van de wedstrijd zijn onvrede over de scheidsrechter. 'Het was een lastige wedstrijd. Ik vond dat we de wedstrijd controleerden, maar de scheidsrechter gaf min of meer alles aan hen. Na de 1-2 kantelde de wedstrijd volledig. De scheidsrechter gaf tien minuten blessuretijd zonder reden. Hij gaf meerdere keren een vrije trap buiten het strafschopgebied aan Nederland, alsof hij wilde dat zij zouden scoren. Hopelijk hebben we deze scheidsrechter niet meer, hij is nutteloos.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.