Farioli neemt zorgen omtrent Berghuis weg: 'Nee, hij is niet geblesseerd'

door Bart Veenstra 57

Bron ESPN

Farioli neemt zorgen omtrent Berghuis weg: 'Nee, hij is niet geblesseerd'

door Bart Veenstra 57

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Francesco Farioli heeft de zorgen omtrent Steven Berghuis weggenomen. De aanvallend ingestelde speler trainde donderdag niet mee met de spelersgroep en bleef binnen in het krachthonk. Van een blessure is echter geen sprake, zo vertelt Farioli tegenover ESPN.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Nee, hij is niet geblesseerd', vertelt Farioli over Berghuis. 'De eerste paar dagen zijn voor ons een moment om iedereen om op hetzelfde niveau te krijgen, zodat ze vanaf maandag samen kunnen zijn. Als spelers terugkomen, is het normaal dat ze niet in dezelfde conditie zijn. Ze reageren verschillend op de eerste keer dat ze weer op het veld staan.'

Het is aan de technische staf van Ajax de taak om iedereen op een lijn te krijgen, zo legt Farioli uit. 'Van de een kun je al wat meer vragen en de andere heeft wat extra steun nodig', zegt de Italiaan. 'Het doel is om vanaf maandag het team compleet te hebben en met de echte voorbereiding te beginnen.'

Waar veel spelers dus een groepstraining uitvoerden op het trainingsveld bleef onder meer Berghuis binnen. Ook Chuba Akpom verscheen niet op het trainingsveld. 'Berghuis was in het krachthonk. Hij werkte zijn eigen programma af.'

Denk jij dat Oranje wint van Frankrijk? Zet in en ontvang 3,65 keer je inzet terug! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Voorbereiding Ajax

Ajax traint op dit moment nog zonder de internationals. Sommige van die internationals genieten nu van een vakantie, terwijl andere spelers nog actief zijn op het EK of de Copa America. Die spelers zullen later instromen tijdens de voorbereiding op het komende seizoen.

In de voorbereiding speelt Ajax oefenduels met PEC Zwolle (vrijdag 5 juli), STVV (dinsdag 9 juli) en Rangers FC (zaterdag 13 juli). Deze wedstrijden worden uitgezonden door Ziggo Sport. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli gaat Ajax nog op trainingskamp naar de Wageningse Berg. Daarna moet Ajax klaar zijn voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Op donderdag 25 juli wacht namelijk de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.