Farioli laat andere wind waaien bij Ajax: 'Bedden op De Toekomst en verplicht ontbijten op de club'

door Bart Veenstra 631

Bron Het Parool

Farioli laat andere wind waaien bij Ajax: 'Bedden op De Toekomst en verplicht ontbijten op de club'

door Bart Veenstra 631

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Bij Ajax waait er in het nieuwe seizoen een andere wind, zo schrijft Het Parool. De krant schrijft dat de nieuwe trainer Francesco Farioli de selectie harder laat trainen en er staan bedden op Sportpark de Toekomst, zodat spelers tussen twee trainingen door verplicht kunnen rusten. 'Ajax moet weer een echte profclub worden', schrijft Jop van Kampen van de krant.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Het Parool schrijft dat onder leiding van Farioli en technisch directeur Alex Kroes de selectie beter in balans moet raken en fitter en gretiger moet zijn dan de afgelopen twee seizoenen. 'Ook moeten er duidelijke spelpatronen worden ingesleten. Ajax moet, kortom, weer een echte topclub worden in plaats van een wannabe.'

Gezamenlijk ontbijten op De Toekomst

Te lezen valt dat Farioli en Kroes geen halve maatregelen hebben genomen. Zo staan er bedden op De Toekomst, zodat de spelers tussen trainingen door kunnen rusten. 'De bedden staan op een zaaltje, om het groepsgevoel te vergroten', zo wordt geschreven.

Daarnaast worden de spelers vroeg op de club verwacht voor het gezamenlijke ontbijt. Bovendien moeten de spelers langer op de club blijven dan de afgelopen seizoenen het geval was. 'Ter illustratie: vorig seizoen verzochten spelers trainer John van 't Schip om een extra training, op een van de drie ingeplande rustdagen in een week.'

Het Parool weet ook dat het spelersverblijf een nieuwe lik verf en een ander uiterlijk heeft gekregen. 'Om de indruk te versterken dat de voetballers in een nieuwe omgeving zijn aangekomen. Afscheid van het oude, omarming van het nieuwe, dat is het adagium.'

Nieuwe staf Ajax

Met de komst van Farioli is de technische staf van Ajax volledig op de schop gegaan. Van 't Schip, Michael Valkanis, Saïd Bakkati, Hedwiges Maduro, Richard Witschge en keeperstrainer Anton Scheutjens zijn allen vertrokken uit de staf van de Amsterdamse club, zo schrijft Het Parool.

Farioli heeft in totaal vier man meegenomen naar Ajax. Dat zijn assistenten Daniele Cavalletto (Italiaan) en Felipe Sánchez Mateos (Spanjaard). Verder kwamen ook data-analist Osman Kul (Turk) en performancecoach Callum Walsh (Engelsman). Dave Vos - vorig jaar nog trainer van Jong Ajax - en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. De voertaal bij Ajax is Engels, net als onder Ten Hag, zo valt te lezen.

Ook in de spelersgroep verwacht Het Parool de nodige veranderingen. De krant schrijft hier het volgende over: 'Er zullen spelers vertrekken, onder wie waarschijnlijk Steven Bergwijn, Chuba Akpom en Gerónimo Rulli. Ook mikt de club ondanks de slechte financiële positie – er komen rode cijfers aan – op enkele nieuwelingen. Zo staan spits Wout Weghorst (Burnley FC) en de veelzijdige Pablo Rosario (OGC Nice) in de belangstelling.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Denk jij dat Oranje wint van Frankrijk? Zet in en ontvang 3,65 keer je inzet terug! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.