Europese topclubs jagen op felbegeerd Ajax-talent Vos

door Thijs Zwagerman 656

Bron Ajax Showtime

Europese topclubs jagen op felbegeerd Ajax-talent Vos

door Thijs Zwagerman 656

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-talent Silvano Vos (17) staat in de serieuze belangstelling van meerdere Europese topclubs. Zijn sterke optredens in de Youth League en op het recente EK met Oranje O17 hebben de interesse van de Europese voetbalelite flink aangewakkerd. Chelsea is momenteel de club met de meeste interesse in Vos.

Anderhalf jaar geleden tekende de destijds zestienjarige Vos zijn eerste contract bij Ajax, dat het grote talent tot medio 2024 vastlegde. Met die verbintenis troefde Ajax destijds onder meer Duitse topclubs en het eveneens geïnteresseerde FC Barcelona af, maar door de stormachtige ontwikkeling die Vos afgelopen seizoen doormaakte is hij opnieuw op de radar van de Europese voetbaltop verschenen.

Vos blonk vorig seizoen bij Ajax O18 uit in de groepsfase van de Youth League en was tijdens het afgelopen jeugd-EK een steunpilaar voor Oranje O17. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven en heeft de Ajax-middenvelder concrete interesse uit Engeland, Duitsland en Spanje opgeleverd. Champions League-winnaar Real Madrid zou Vos graag inlijven, terwijl vanuit Duitsland Bayern München en Borussia Dortmund hengelen naar zijn diensten. Borussia Dortmund nam deze zomer ook al de talentvolle linksback Prince Aning over vanuit de Ajax-jeugd.

Vanuit Engeland is Chelsea een hele serieuze gegadigde om Vos in te lijven, terwijl ook Manchester City en het Manchester United van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag geïnteresseerd zijn in Vos. Een overstap naar Engeland is vanwege de regelgeving echter pas mogelijk vanaf het moment dat Vos in maart volgend jaar achttien jaar wordt. Dit neemt niet weg dat de Engelse clubs, met Chelsea voorop, hun concrete belangstelling inmiddels bij de speler kenbaar hebben gemaakt.

Toekomst bij Ajax 

Vos, die deze week na een bovenbeenblessure de groepstraining bij Jong Ajax weer hervatte, wil op dit moment zelf het liefst bij Ajax blijven. Het talent speelt al vanaf zijn zevende voor de Amsterdammers en heeft zich op De Toekomst uitstekend ontwikkeld. Het is aannemelijk dat Ajax binnenkort met Vos om de tafel zal willen om zijn contract open te breken, iets wat absoluut noodzakelijk zal zijn om de begeerde Vos uit handen van de Europese voetbaltop te houden. Momenteel wordt er nog niet gesproken over een contractverlenging.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties