Eringa over Spertsyan: 'Wij hebben directie gevraagd: is het wel verstandig om dat nu te doen?

door NielsOpdam 695

Bron Op1

Eringa over Spertsyan: 'Wij hebben directie gevraagd: is het wel verstandig om dat nu te doen?

door NielsOpdam 695

Bron Op1

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft de directie van Ajax gevraagd of het verstandig is om Eduard Spertsyan over te nemen van FK Krasnodar, zo vertelt Pier Eringa in Op1. Eerder meldde De Telegraaf dat de RvC van Ajax geen toestemming heeft gegeven voor een transfer van Spertsyan naar Ajax.

Het medium schreef dat de RvC het 'moreel onjuist' vindt om zaken te doen met het Russische FK Krasnodar. 'Dit is een aangelegenheid voor de directie. Wij vinden als Raad van Commissarissen dat de directie de goede afweging moet maken. Wij hebben ze gevraagd om zorgvuldig te zijn in de afweging', reageert Eringa als voorzitter van de RvC woensdagavond.

'Wij hebben de vraag gesteld: is het wel zo verstandig om dat nu te doen?', vervolgt Eringa zijn verhaal in de talkshow. De RvC-voorzitter krijgt de vraag of het voor hem een no-go is om zaken te doen met een Russische club. 'Daar gaat de directie over, dat is geen functie voor de Raad van Commissarissen. Wij toetsen de directie. Wij kijken toe op wat de directie doet, het is hun taak.'

'Het is aan de directie om daar opvolging aan te geven'

'Wij zeggen als toezichthouder wel: is het nou zo verstandig om te doen? Dan is het aan de directie om daar opvolging aan te geven', besluit Eringa zijn verhaal over de eventuele transfer van Spertsyan naar Ajax. De voorzitter van de RvC geeft toe dat hij niet overal antwoord op kan geven. 'Ik ben weleens duidelijker, hè? Ik wil het hier maar bij laten.'

Vorige week vrijdag meldde Fabrizio Romano dat Spertsyan nog altijd als een toptarget voor Ajax geldt. Er zou volop belangstelling zijn voor het Armeense talent, maar de middenvelder is duidelijk en wil alleen maar naar Ajax. Het is nu aan de directie van de Amsterdamse club of zij doorpakken.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.