Emotionele Tahamata vertrekt bij Ajax: 'Ik heb heel mijn hart bij deze club gelegd'

door Wessel Kroon 96

Bron Ajax TV

Emotionele Tahamata vertrekt bij Ajax: 'Ik heb heel mijn hart bij deze club gelegd'

door Wessel Kroon 96

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Simon Tahamata neemt met moeite afscheid van Ajax. Dinsdagmiddag werd bekend dat Tahamata Ajax gaat verlaten om aan de slag te gaan bij zijn eigen opgezette voetbalacademie in Berlijn. Tegenover de camera's van Ajax TV richt hij zich voor de laatste keer tot zijn collega's.

'Dit had ik niet verwacht. Hier kun je alleen maar van dromen', begint Tahamata wanneer hij ziet dat zijn collega's een speciaal afscheid voor hem geregeld hebben. 'Ik was vijftien jaar oud toen ik hier kwam. Iedere wedstrijd die ik heb gespeeld voor deze club, was een hoogtepunt. Ik heb heel mijn hart bij deze club gelegd.'

De voormalig buitenspeler van Ajax is enorm geliefd binnen de club en de jeugdspelers juichen hem dan ook toe. 'Aan de ene kant komen er tranen omhoog, maar aan de andere kant heb ik een hele andere band met die kinderen. Ze kunnen altijd bij mij terecht. Ik heb met iedere speler onder de achttien jaar contact. Het gaat niet alleen maar om begeleiden. Ze moeten ook hun ei kwijt kunnen bij iemand.'

'Ik ga alles missen'

Tahamata werd in zijn tijd bij Ajax drie keer kampioen. Een knappe prestatie, al heeft een goede vriend van hem nog wat meer kampioenschappen gewonnen met Ajax. 'Niet zoveel als Sjaak (Swart, red.) natuurlijk. Dat hoor ik nog altijd', grapt Tahamata. Tenslotte wordt aan Tahamata gevraagd wat hij het meeste gaat missen bij Ajax. 'Alles. De club, de mensen. Je vraagt wat ik het meeste ga missen, maar dan krijg ik dit weer', eindigt Tahamata met tranen in zijn ogen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.