Drie Ajacieden in voorlopige EK-selectie Jong Oranje

door Timo Suur 19

Bron Ons Oranje

Drie Ajacieden in voorlopige EK-selectie Jong Oranje

door Timo Suur 19

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Jay Gorter zijn onderdeel van de voorlopige EK-selectie van Jong Oranje. Dat maakt de Nederlandse voetbalbond maandagochtend bekend via de officiële kanalen. Bondscoach Erwin van der Looi heeft in totaal 32 spelers geselecteerd, maar hiervan zullen er nog een aantal afvallen. De definitieve selectie, van 23 spelers, wordt op maandag 29 mei naar buiten gebracht.

Naast Taylor, Rensch en Gorter mogen ook oud-Ajacieden Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Jurgen Ekkelenkamp hopen op een plekje voor de EK-selectie van Jong Oranje. Het EK 2023 begint voor Jong Oranje op woensdag 21 juni om 18.00 uur met een wedstrijd tegen België, maar het team begint op zondag 11 juni aan de voorbereiding. Taylor maakt geen onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal, maar de middenvelder mag zodoende wel hopen op een plek in de EK-selectie van Jong Oranje.

Een dag later reist de definitieve selectie af naar Oostenrijk voor een trainingskamp in voorbereiding op het EK. Tijdens deze voorbereiding speelt Jong Oranje nog een oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Japan, zo maakt de voetbalbond bekend. Het EK wordt gehouden in Georgië en Roemenië van 21 juni tot 8 juli 2023. Jong Oranje speelt in de groepsfase tegen België, Portugal en gastland Georgië. De groepsfase wordt gespeeld van 21 tot en met 28 juni. In totaal doen er zestien landen mee aan het eindtoernooi.

Voorlopige EK-selectie Jong Oranje

Keepers: Jay Gorter, Fabian de Keijzer, Jasper Schendelaar, Kjell Scherpen.

Verdedigers: Devyne Rensch, Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker, Jan Paul van Hecke, Ian Maatsen, Bjorn Meijer, Wouter Burger, Sepp van den Berg, Quilindschy Hartman, Milan van Ewijk, Denso Kasius, Shurandy Sambo, Micky van de Ven.

Middenvelders: Kenneth Taylor, Sven Mijnans, Ryan Gravenberch, Quinten Timber, Ludovit Reis, Dirk Proper, Jurgen Ekkelenkamp, Daniël van Kaam.

Aanvallers: Joshua Zirkzee, Crysencio Summerville, Elayis Tavsan, Sydney van Hooijdonk, Emanuel Emegha, Thijs Dallinga, Million Manhoef.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.