Brobbey werkt training succesvol af en is fit voor Ajax' kampioenswedstrijd

door Jesse ter Haar 208

Bron Ajax Showtime

Brobbey werkt training succesvol af en is fit voor Ajax' kampioenswedstrijd

door Jesse ter Haar 208

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is fit genoeg om woensdag te spelen. Ajax neemt het dan in zijn kampioenwedstrijd op tegen sc Heerenveen en daarbij kan het dus rekenen op de diensten van de jonge spits. Dinsdag trainde hij mee en een dag later kan hij 'gewoon' in actie komen namens de club.

Het meespelen van Brobbey was heel even een vraagteken. De wedstrijd tegen AZ kon hij immers niet in z'n geheel uitspelen. Na zeventig minuten ging hij met pijn naar de kant en ook Erik ten Hag wist direct na afloop nog niet of het om een serieuze blessure ging. Het blijkt dus mee te vallen en Brobbey ondervindt geen hinder meer richting het restant van de competitie.

Ajax kan de diepgang van Brobbey goed gebruiken in de jacht op de kampioensschaal, want met het wegvallen van Antony verdween ook het gevaar in de diepte. Het toptalent koppelde zijn snelheid en kracht al meermaals aan zijn doelgerichtheid en dat bracht hem tot belangrijke doelpunten namens Ajax. Hij blijkt het voor de Amsterdammers broodnodige wapen in de jacht op de titel.

Zo was hij onlangs tijdens de uitwedstrijd tegen NEC van doorslaggevend belang. Lang leek Ajax af te stevenen op puntenverlies in Nijmegen, totdat Brobbey vlak voor tijd opstond. Met zijn fysieke kracht zette hij zijn directe tegenstander aan de kant, waarna hij uit de draai knap raak schoot. De ontlading na het doelpunt van de aanvaller zei alles over hoe lastig het die dag ging.

Afgelopen weekend toonde Brobbey zich eveneens een belangrijke schakel. In een wedstrijd waarin Ajax in de eerste helft domineerde maar weinig creëerde, koos hij voor een loopactie in de diepte. Vriend en collega Kenneth Taylor schatte de loopactie op waarde en lanceerde hem. Na een slimmigheidje in het duel met AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos ging Brobbey alleen op Peter Vindahl af en liftte hij de bal met gevoel over de keeper heen.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Ben jij een nieuwe speler? Verdien tien keer je inzet bij meer dan 25 goals in de komende Eredivisie-speelronde!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties