Branie: Ajax gaat tegen Heerenveen een fonkelend mooie kampioenswedstrijd tegemoet

door Bart Veenstra 438

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax gaat tegen Heerenveen een fonkelend mooie kampioenswedstrijd tegemoet

door Bart Veenstra 438

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax verloor zondagmiddag op bezoek bij AZ twee punten en leek averij op te lopen in de titelstrijd. Later die zondag verspeelde ook directe titelconcurrent PSV (2-2 bij Feyenoord) punten en zodoende werd het toch een goede zondag voor Ajax. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt presentator Menno Pot met Dick Sintenie (Ajax-watcher van Het Parool) en Bart Veenstra (hoofdredacteur Ajax Showtime) terug op een spannende speelronde in de Eredivisie.

PSV had zondag goede zaken kunnen doen in de titelstrijd, maar de Eindhovenaren gaven in de slotfase een zege weg in De Kuip. Dankzij een discutabele penalty werd het 2-2 in Rotterdam. Hoe keken de heren in Branie naar dit gelijkspel en wat betekent het voor de titelkansen voor Ajax?

Ajax zelf speelde eerder op zondag met 2-2 gelijk bij AZ. Dat deden de Amsterdammers in een 4-4-2-opstelling. Was de keuze van Ten Hag voor deze formatie terecht of denkt men daar in Branie anders over? En hoe pakte het systeem dit keer uit? Voor welke speler pakte het systeem goed uit en voor welke speler juist niet? Zo gaat men in Branie in op de individuele prestaties van spelers als Dusan Tadic, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Sébastien Haller.

In de eerste helft speelde Ajax dominant en goed positiespel, maar desondanks kwam het nauwelijks tot echte kansen. In Branie zoekt men naar verklaringen waarom het elftal van Ten Hag nauwelijks op doel wist te schieten. Na rust incasseerde Ajax twee tegendoelpunten en de vraag is: waar ging het fout?

In de slotfase van de wedstrijd wist Ajax alsnog gelijk te spelen en daarmee bleef het op koers voor landstitel nummer 36. Het was lang niet voor het eerst dat Ajax dit seizoen in de slotfase alsnog wist toe te slaan. Met de mentaliteit zit het dan ook wel goed, al is het lijstje met moeizaam gewonnen wedstrijden plus het gelijkspel in Alkmaar inmiddels wel heel lang aan het worden.

Kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen

Ajax speelt woensdag tegen sc Heerenveen de kampioenswedstrijd. Het is lang geleden dat Ajax in de Johan Cruijff ArenA een directe kampioenswedstrijd kon spelen en om die reden is het voor de Ajax-fan een goede reden om nog meer uit te kijken naar dit duel. In Branie blikt men terug op de kampioenswedstrijden van de afgelopen jaren. Aankomende donderdag, als Ajax wellicht kampioen is, volgt een nieuwe aflevering van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties