Brobbey valt met schouderblessure uit tegen NEC en voegt zich bij ziekenboeg Ajax

door Jesse ter Haar 52

Brian Brobbey is zondagmiddag geblesseerd uitgevallen tijdens NEC - Ajax. De spits, die in de basis mocht beginnen bij de Amsterdammers, raakte na rust geblesseerd aan zijn schouder en kon simpelweg niet meer verder.

De spits kwam tijdens de wedstrijd al meerdere malen in fysieke duels met de tegenstanders uit Nijmegen terecht. Telkens kon Brobbey de strijd hervatten, maar halverwege de tweede helft was dat niet langer het geval. Centrumspits Lorenzo Lucca mocht Brobbey vervangen bij een 1-1 stand tegen NEC.

Door het uitvallen van Brobbey raakt de ziekenboeg van Ajax opnieuw voller. Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Florian Grillitsch waren al niet fit genoeg om tegen NEC in actie te komen. Alle vier de Ajacieden hebben griep, terwijl laatstgenoemde middenvelder zelfs ook met een blessure kampt.

Ajax kwam tijdens het duel met NEC niet tot het behalen van de drie punten. Voor rust kwam de ploeg van Alfred Schreuder goed voor de dag, maar kwam het wegens een gebrek aan scherpte voor het doel niet verder dan een 0-1 voorsprong. Na rust was het spel van Ajax minder overtuigend, al ontstonden er nog steeds kansen. De afwerking was echter onvoldoende en door een tegengoal liep het uit op een 1-1 gelijkspel.